Un studiu arată că Instagram este cea mai invazivă aplicație

Un studiu arată că Instagram este cea mai invazivă aplicație
Citeste mai mult despre: Instagram, aplicatie, studiu,
Data publicarii: 23 Martie 2021
Data actualizare: 23 Martie 2021
Instagram a ajuns în fruntea unei liste de aplicații „invazive” care colectează și partajează datele utilizatorilor.    
Potrivit independent.co.uk, firma de stocare în cloud pCloud a făcut descoperirea după analizarea recent introdusă a etichetelor de confidențialitate a aplicațiilor pe care companiile trebuie să le includă acum în App Store-ul Apple.
 
Studiul a constatat că Instagram colectează 79% din datele personale ale utilizatorilor săi și le partajează cu terți, inclusiv istoricul căutărilor, locația, contactele și informațiile financiare.

 
„Orice informație pe care sunteți de acord să o adune o aplicație la înscriere poate fi analizată în beneficiul lor și chiar partajată. Totul, de la istoricul dvs. de navigare, la locația dvs., detaliile bancare, detaliile dvs. de contact și forma fizică în care vă aflați pot fi valoroase pentru aplicații pe care să le stocați, să le utilizați sau să le vindeți ”, a scris Ivan Dimitrov, manager digital la pCloud, într-o postare pe blog care detaia ceretarea.
 
„Cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, este îngrijorător faptul că Instagram este un hub pentru partajarea unei cantități atât de mari de date ale utilizatorilor.”
 
A doua rețea "acuzată"pentru partajarea datelor personale ale utilizatorilor săi a fost compania mamă a Instagram, Facebook. Rețeaua socială se pare că a dat 57% din datele utilizatorilor săi către terțe părți, care pot include companii asociate companiei.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE

 
 
FOTO: SHUTTERSTOCK
            
FULLSCREEN
instagram
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies