Un tablou vechi de 160 de ani, viral pe internet. Tânara pare să țină în mână un smartphone

Un tablou vechi de 160 de ani, viral pe internet. Tânara pare să țină în mână un smartphone
Citeste mai mult despre: tablou, smartphone, viral,
Data publicarii: 10 Octombrie 2022
Data actualizare: 10 Octombrie 2022
O operă de artă din secolul al XVIII-lea a făcut din nou vâlvă pe internet, datorită unui obiect misterios pe care tânăra din acest tablou îl ține în mână, obiect despre care unii cred că ar fi chiar un iPhone.

Lucrarea "The Expected One" (“Cel așteptat”) din 1860 înfățișează o scenă diurnă din mijlocul naturii, unde protagonistă este o femeie care pare, pur si simplu, absorbită de ceea ce ține în mână. 

Ipoteza controversată și bizară legată de posibilitatea existenței unui iPhone în acele vremuri a apărut în anul 2017, atunci când pasionații de artă au afirmat cu înverșunare că ei au observat dispozitivul modern în aceasta pictură. 

Tabloul semnat de Ferdinand George Waldmüller este expus în prezent în muzeul Neue Pinakothek din München, Germania. 

Peter Russell, un fost oficial al guvernului din Marea Britanie, se plimba cu partenera sa prin galeria de artă a muzeului, când a observat asemănarea izbitoare dintre această pictură și o persoană contemporană care merge cu capul plecat și este absorbită de smartphone din mână. 

Russel a declarat pentru Vice: "Ceea ce mă frapează cel mai mult este cât de mult a schimbat tehnologia interpretarea tabloului și, într-un fel, a valorificat întregul său context".

Obiectul cu pricina este cel mai probabil o carte de rugăciuni (de aici și dimensiunile reduse ale obiectului), însă “nimeni nu ar putea să nu vadă asemănarea cu scena unei adolescente absorbite de rețelele de socializare de pe smartphone-ul ei'.

Cu toate acestea, internetul nu a ratat ocazia de a încerca să ghicească ce smartphone ar fi ținut în mână fata din tablou. Deloc surprinzător, majoritatea oamenilor cred că este vorba mai degraba despre un telefon Nokia.

Foto: Wikimedia Commons
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!