Un tânăr investește în oferirea cursurilor gratuite de limba română pentru copiii ucrainieni

Un tânăr investește în oferirea cursurilor gratuite de limba română pentru copiii ucrainieni
Citeste mai mult despre: cosmin neacsu, copii, Ucraina,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 12 Aprilie 2022
Data actualizare: 12 Aprilie 2022
Cosmin Neacşu, un tânăr de 25 de ani, care a decis să-şi investească timpul şi pasiunea în conceperea unei serii de programe de ajutorare a copiilor, a reuşit prin intermediul asociaţiei sale, să ducă un centru de logopedie la un cu totul alt nivel şi să ofere astfel sprijin şi copiilor ucrainieni veniţi în România.

În cadrul centrului logopedic şi senzorial LittleKids, zeci de copii ucrainieni vor avea ocazia să înveţe limba română, fără niciun cost şi să poată fi astfel mai aproape de integrarea în sistemul educaţional românesc. Mai mult decât atât, centrul logopedic oferă posibilitatea accesării unei serii importante de terapii: comportamentale, logopedice şi prin intermediul grupurilor de socializare, destinate deopotrivă copiilor români şi ucrainieni.

,,Am văzut copiii ucrainieni şi poveştile lor, aşa că nu am putut rămâne indiferenţi. Centrul s-a ocupat mereu de tratarea copiilor cu nevoie speciale, motiv pentru care ne-am decis să ne adaptăm şi să le venim în ajutor şi celor care au acum au mai mare nevoie. Prin învăţarea limbii române prin joacă, alături de copii români, cred că putem accelera considerabil procesul de învăţare. În plus, le punem la dispoziţie şi o camera senzorială, recent inaugurată, care îi va ajuta să îşi continue corect dezvoltarea”, a declarat Cosmin Neacşu, preşedintele Asociaţiei YouStars.

Pentru înscrierea la cursurile gratuite de limba română, trebuie accesat site-ul asociației și completat formularul online, urmând ca în scurt timp solicitanții să fie contactați de reprezentanții centrului.

Contextul actual indică necesitatea majoră a unor astfel de centre. Conform celor mai recente statistici, în momentul de faţă în România se află peste 30.000 de copii ucrainiei, iar în ţara noastră la finele lunii martie 2021 existau peste 77.600 copii cu dizabilităţi.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!