Unul dintre acuzatorii lui Kevin Spacey a murit. Ce se întâmplă cu procesul de agresiune sexuală

Unul dintre acuzatorii lui Kevin Spacey a murit. Ce se întâmplă cu procesul de agresiune sexuală
Kevin Spacey a fost acuzat de agresiune sexuală de mai mulți bărbați. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Septembrie 2019
Data actualizare: 19 Septembrie 2019
Avocații actorului din House of Cards au anunțat instanța de judecată că bărbatul care l-a acuzat pe Kevin Spacey de agresiune sexuală s-a stins din viață.

Kevin Spacey nu va mai da piept cu acuzatorul său în instanță, deoarece acesta a decedat la începutul acestei săptămâni. Bărbatul, rămas anonim pentru publicul larg, a fost botezat de instanță John Doe

De meserie maseur, acuzatorul lui Kevin Spacey a deschis un proces de agresiune sexuală după ce, în urmă cu trei ani, actorul l-ar fi obligat să-i atingă părțile intime în timpul unei ședințe de masaj terapeutic, scrie Page Six.

Totodată, bărbatul a susținut că actorul, azi în vârstă de 60 de ani, i-a cerut să întrețină relații intime cu el. Acuzatorul a părăsit val-vârtej sala de masaj și s-a dus la poliție.

Avocații acuză manevre de culise

Avocații acuzatorului susțin că partea adversă a apelat la un truc mârșav când au anunțat decesul în intanță. Acest lucru ar fi trebuit făcut de reprezentanții săi legali, nu de cei ai părții acuzate.

„Familia domnului Doe trebuie să deschidă testamentul, în același timp cu planificarea unei înmormântări și cu procesarea durerii lor”, a declarat avocatul Genie Harrison.

Citește și: Ce spune partenera lui Kevin Spacey din House of Cards de orientarea sexuală a actorului

Acesta e de părere că partea acuzată încearcă să scape de proces prin tertipuri avocățești. „Deși nu este un termen-limită pentru depunerea anunțului de deces, depunerea declanșează o numărătoare inversă de 90 de zile. Asta înseamnă că, cu excepția cazului în care bunurile sunt înlocuite în locul părții, instanța poate respinge cazul”, a mai spus reprezentantul legal al decedatului.  

În aprilie 2019, Kevin Spacey a cerut instanței să renunțe la caz sau să-l oblige pe acuzator să-și dezvăluie identitatea. O lună mai târziu, judecătorul a decis că acesta poate rămâne anonim, pentru a-i proteja viața.

Kevin Spacey, retras din viața publică

Actorul Kevin Spacey s-a retras din viața publică în octombrie 2017, la scurt timp după ce primele acuzații de agresiune sexuală au fost lansate. Tot atunci a fost concediat de producătorii serialului House of Cards, unde avea rol principal, și înlocuit cu Robin Wright, colega de platou.

Nu mai puțin de 12 bărbați l-au acuzat pe Kevin Spacey de comportament indecent și agresiune sexuală. Printre ei se numără și fiul unui fost prezentator TV din Boston. În vara acestui an, cazul a fost închis deoarece procurorii nu au avut suficiente probe pentru a-l incrimina pe actor. 

Vezi și VIDEO: Nicki Minaj se retrage pentru a-și întemeia o familie
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies