Unul dintre cei mai mari economiști americani: "Mă tem că deceniul 2020 va fi marcat de prăpăd și de distrugere"

Unul dintre cei mai mari economiști americani: Mă tem că deceniul 2020 va fi marcat de prăpăd și de distrugere
Citeste mai mult despre: coronavirus, criza economica, economist,
Data publicarii: 15 Iunie 2020
Data actualizare: 15 Iunie 2020
Un important economist american, Nouriel Roubini, nu crede că economia globală se va recupera rapid. Mai mult, consideră că situația va produce o vară de proteste în Statele Unite și ani de dificultăți și în Europa.
Economistul crede că problemele sunt mai serioase ca în Marea Criză Economică  din 1930 și e de părere că cei care speră că economia se va ridica din nou la fel de rapid fac o mare greșeală.  

Într-un interviu ofertit speigel.de, Roubini prevede o  relansare în a doua jumătate a anului, dar nu una reală, ci o iluzie.

“Economia s-a prăbușit atât de mult încât e inevitabil ca la un moment dat să înceapă să crească din nou. Dar acest lucru nu va compensa colapsul în niciun fel. Chiar și la finalul lui 2021, economia americană se va afla tot sub nivelul de la începutul lui 2020; sunt prea multe avarii. Iar șomajul se va stabiliza undeva pe la 16 sau 17% - în cursul crizei financiare a fost doar 10%. Slujbele create în mai au fost numai 2,4 milioane, după ce 42 de milioane și-au pierdut locurile de muncă în ultimele câteva luni. Iar rata reală a șomajului e de fapt mult mai mare decât o dau măsurătorile oficiale.”

 
Întrebat de cei de la spiegel.de  dacă e ceva care îi dă speranță, Nouriel Roubini afirmă că:
 
“A fost bine că guvernul a reacționat atât de rapid și de masiv la pandemie și consecințele ei. Dar altfel? Mă tem că deceniul 2020 va fi marcat de prăpăd și de distrugere. Poate că economia globală va deveni mai sustenabilă după aceea. Dar deocamdată perspectivele sunt sumbre.”

PE PRO TV PUTEȚI VEDEA MOMENTE SPECIALE DIN EMISIUNILE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!