Urmatoarea oprire pe harta nordica: Finlanda! Campania Romania Scandinava se incheie duminica, la "Romania, te iubesc!"

Urmatoarea oprire pe harta nordica: Finlanda! Campania Romania Scandinava se incheie duminica, la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, ProTV,
Data publicarii: 15 Octombrie 2015
Data actualizare: 15 Octombrie 2015
Duminica aceasta, campania Romania Scandinava, inceputa in cadrul Stirilor PRO TV, se incheie la Romania, te iubesc! cu reportajul prin care telespectatorii vor afla ce inseamna stilul de viata finlandez si cum functioneaza acest stat, care incepe sa devina din ce in ce mai atractiv pentru romanii care isi doresc un nou inceput.

Rares a mers pe urmele celor 200.000 de romani care traiesc in tarile scandinave si a descoperit ca unii au cariere frumoase, sunt oameni corecti, prin ochii si povestile carora se pot creiona cu usurinta particularitatile Finlandei si Suediei. Finlanda are doar cateva mii de imigranti romani, intr-o tara cu suprafata mare, dar cu doar 5 milioane de locuitori.

”Finlanda e poate cea mai diferita tara europeana, de cea romaneasca. Din acest motiv am tinut sa vad ce inseamna traiul in Finlanda si cum se descurca romanii de acolo. Stiam ca au sisteme extrem de eficiente, vorbim de invatamant, cercetare, sanatate. Am incercat sa vad prin ochii romanilor din aceasta tara, particularitatile unei societati dezvoltate. Cum cresc si educa finlandezii generatii intregi de copii fericiti, de ce primesc mult ajutor in domeniul asistentei sociale imigrantii, ce beneficii au cei care fac reorientare peofesionala. In reportaj vor fi incluse particularitati din cultura si regulile acestei tari, care ii vor surprinde pe multi romani, pentru ca vorbim de societati total diferite. M-a surprins ca finlandezii sunt ceva mai reci si reactioneaza in fata valului de cersetori. Ca incearca sa se adapteze cand vad ca se inmultesc furturile si spargerile, in orase din care fusese eliminata saracia si problemele sociale. De asemenea, veti putea vedea ca Finlanda nu prieste tuturor romanilor. Nu e usor sa te adaptezi unui sistem mult diferit, dar inclusiv conditiilor meteo.", a declarat Rares Nastase.

Dupa ce a pus Suedia sub lupa si a aratat telespectatorilor cum traiesc romanii acolo, Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, va prezenta in aceasta duminica, la Romania, te iubesc!, cum s-au adaptat romanii la modul de viata finlandez. 

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies