Va apărea masca inteligentă, care face traduceri din opt limbi, transcrie după dictare și amplifică vocea purtătorului

Va apărea masca inteligentă, care face traduceri din opt limbi, transcrie după dictare și amplifică vocea purtătorului
Citeste mai mult despre: coronavirus, masca, masca inteligenta,
Data publicarii: 12 August 2020
Data actualizare: 12 August 2020
Când pandemia Covid-19 a transformat măștile de protecție în accesorii esențiale, compania japoneză Donut Robotics a observat o oportunitate.     
Aceștia au creat o mască inteligentă, cu un upgrade de înaltă tehnologie care va facilita comunicarea și distanțarea socială.
 
În combinație cu o aplicație, masca C-Face Smart poate transcrie după dictare, amplifică vocea celui care o poartă și poate traduce o frază în opt limbi diferite.


În mod paradoxal, masca inteligentă nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. În schimb, este proiectată să fie purtată peste o mască de față standard. Fabricată din plastic alb și silicon, masca are un microfon încorporat care se conectează la smartphone-ul purtătorului prin Bluetooth. Sistemul are acces la limbi precum japoneza și chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă și franceză.

Donut Robotics a dezvoltat pentru prima dată software-ul de traducere pentru un robot numit Cinnamon - dar când pandemia a lovit, proiectul robotului a fost pus în așteptare. Atunci a venit inginerii echipei cu ideea de a-și folosi software-ul pentru o mască de protecție.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!