Vacanţă regală la casa actualului rege Charles din Valea Zălanului. Cât costă o noapte de cazare?

Vacanţă regală la casa actualului rege Charles din Valea Zălanului. Cât costă o noapte de cazare?
Data publicarii: 27 Mai 2022
Data actualizare: 15 Septembrie 2022
Acum ceva vreme, Charles al Marii Britanii a venit într-o vizită în România, la casa din Valea Zălanului, o mică localitate din judeţul Covasna.

Din cauza pandemiei, Charles nu a mai fost în ultimii doi ani în ţara noastră, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

Acesta a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani. Prinţul de Wales  spune că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că România ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

Cât costă o noapte de cazare în casa de vacanță a Regelui Charles

În urmă cu mai bine de 10 ani, prinţul Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă. Conacul din Valea Zălanului, printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, poate fi închiriat de către turişti.

Casa de vacanță are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se închiriază cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei pe noapte, în funcție de opțiunea de servire a mesei. Un prânz la casa Prințului Charles costă 72 de lei, iar cina costă 96 de lei. 

Valea Zălanului este un cătun izolat din zona Baraoltului, cu o populație de aproximativ 100 de oameni, majoritatea vârstnici. Aici se poate ajunge pe un drum îngust de țară, de aproximativ 14 kilometri, prin pustietate. Aici casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul de odinioară. 

Mai are și alte proprietăți în România

 Charles mai are şi alte proprietăţi în Transilvania, clădiri vechi pe care le-a salvat de la distrugere, inclusiv în localitatea Viscri din judeţul Braşov.

Foto Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!