Vaccinarea copiilor împotriva noului coronavirus ar putea deveni obligatorie? Nelu Tătaru a făcut declarații surpinzătoare

Vaccinarea copiilor împotriva noului coronavirus ar putea deveni obligatorie? Nelu Tătaru a făcut declarații surpinzătoare
Data publicarii: 14 Aprilie 2021
Data actualizare: 14 Aprilie 2021
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a declarat că în toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor între 12-15 ani, împotriva noului coronavirus.
Pfizer a cerut autorizarea și pentru această categorie de vârstă și vaccinurile urmează să fie testate și pentru minori. 
 
În aceste condiții, o televiziune de știri a scos la iveală o înregistrare mai veche în care Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, declara la TVR că vaccinarea copiilor ar putea avea un caracter obligatoriu. Fostul ministru al Sănătății a vorbit despre obligativitatea vaccinării copiilor în România, în condițile în care părintele ar fi informat asupra vaccinului și nu ar exista contraindicații. În caz contrar, părintele și-ar asuma riscul unei amenzi, sau, mult mai rău, chiar al decăderii din drepturi. Cel puțin asta ar putea înțelege mulți din declarație.   

Potrivit lui Nelu Tătaru, dacă părintele nu ar dori să își vaccineze copilul, ar risca o contravenție de până la 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării. 

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepte vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept, copilul va fi preluat de altcineva”, a explicat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.
 
Aceste cuvinnte au fost rostite de Nelu Tătaru în trecut, sunt parte dintr-un discurs mai larg, iar momentan nu s-a stabilit nimic legat de vaccinarea copiilor împotriva noului coronavirus.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies