Vaccinurile schimbă treptat regulile de carantinare. Ce s-a modificat deja?

Vaccinurile schimbă treptat regulile de carantinare. Ce s-a modificat deja?
Citeste mai mult despre: coronavirus, carantina, reguli,
Data publicarii: 19 Ianuarie 2021
Data actualizare: 19 Ianuarie 2021
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat câteva decizii în ceea ce privește carantinarea pe teritoriul României, pe măsură ce tot mai multe persoane primesc vaccinul anti-Covid-19. 

Astfel, s-a decis ca persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin nu mai intră în carantină ca până acum. Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.


 

Pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic.
 
Aceste prevederi apar în Hotărârea numarul 4, adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă la începutul săptămânii. 
 
În aceeași prevedere apare posibilitatea ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, au rezultatul negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:

FOTO: SHUTTERSTOCKVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!