Valurile ucigase de tsunami au atins 38 de metri inaltime!

Valurile ucigase de tsunami au atins 38 de metri inaltime!
Citeste mai mult despre: tsunami, cutremur, drama, Fukushima, Japonia,
Data publicarii: 05 Aprilie 2011
Data actualizare: 05 Aprilie 2011
Agentia japoneza de stiri Kyodo informeaza ca valurile de tsunami care au urmat cutremurului din 11 martie au atins o inaltime maxima de 37,9 m, iar in orasul Miyako au fost de 38,2 m.  

Este un record greu de uitat! Cataclismele naturale din 11 martie, cutremur si tsunami, au dus la moartea a peste 20.000 de japonezi, au distrus regiuni intregi de coasta, a declansat nenorocirea nucleara de la Fukushima, a fost cea mai mare tragedie traita de poporul japonez de la al doilea razboi mondial incoace.

Conform cercetarilor facute de Yoshinobu Tsuji, profesor la Institutul pentru investigarea cutremurelor de la Universitatea din Tokio, inaltimea valurilor de tsunami din 11 martie au deposit-o pe aceea a tsunamiului din 1896, care detinea recordul pana in urma cu o luna.

Tsuji si echipa lui au studiat deplasarea materialelor in deriva din districtul Taro, unde se afla si orasul Miyako, si au descoperit ca lemnul din port a ajuns pe o costisa de munte, la 200 m departare de tarm.

Dupa cum informeaza Agentia de Meteorologie din Japonia, tsunami de doi metri inaltime pot distruge case din lemn, iar edificiile din beton rezista la un tsunami de patru metri, insa nu exista nicio sansa sa reziste la valuri de peste 16 metri.

In imagine: Un cuplul de japonezi pe o plaja plina cu ramasitele unui dig distrus de tsunami.
 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies