Vești proaste pentru pensionarii din România. Când își vor primi pensiile în luna ianuarie

Vești proaste pentru pensionarii din România. Când își vor primi pensiile în luna ianuarie
Citeste mai mult despre: pensii ianuarie 2022, pensii 2022,
Data publicarii: 29 Decembrie 2021
Data actualizare: 29 Decembrie 2021
Vești proaste pentru pensionarii din România! În luna ianuarie, pensiile vor fi distribuite cu întârziere, este anunțul făcut de reprezentanții Poștei Române. 

Poșta Româna a anunțat că va face tot posibilul ca banii să ajungă cât mai repede la beneficiari, însă această întârziere s-a produs deoatece banii au fost virați de către Casa Națională de Pensii cu întârziere. 

Banii pentru pensii vor ajunge în vistieria instituției începând cu data de 4 ianuarie, fapt ce va duce la o întârziere de câteva zile a distribuirii pensiilor. 

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.”, anunță Poșta Română.

Când vor fi distribuite pensiile în luna ianuarie 

În același comunicat, Poșta Română a anunțat și calendarul de livrare a pensiilor: 

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

• la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

• la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.

"Salariații Poşta Română vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.

Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, intotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Sursa foto: shutterstock.com
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!