Acesta este bilantul atacurilor din Norvegia! Breivik ar putea fi inculpat pentru crime impotriva umanitatii:

Acesta este bilantul atacurilor din Norvegia! Breivik ar putea fi inculpat pentru crime impotriva umanitatii:
Citeste mai mult despre: Norvegia, Utoya,
Data publicarii: 26 Iulie 2011
Data actualizare: 26 Iulie 2011
Bilantul atacurilor din Norvegia a fost revizuit la 76 de morti, anunta politia norvegiana, citata de CNN. Bilantul vehiculat pâna prezent era de 93 de morti.

Conform noului bilant, opt persoane au murit in atentatul din centrul capitalei norvegiene, iar 68 au fost impuscate mortal in tabara de vara de pe insula Utoya.

Anders Behring Breivik ar putea fi inculpat pentru crime impotriva umanitatii!

Politia norvegiana intentioneaza sa invoce o noua prevedere a Codului Penal, care pedepseste "crimele contra umanitatii", impotriva lui Anders Behring Breivik, care a recunoscut ca este autorul masacrului soldat cu 76 de morti vineri, a anuntat procurorul, citat marti de un ziar.

Introdusa in Codul Penal norvegian in 2008, aceasta prevedere care se refera la "crimele contra umanitatii" include o pedeapsa maxima de 30 de ani de inchisoare.

Citat de ziarul Aftensposten, procurorul Christian Hatlo a subliniat ca folosirea acestui paragraf 102 nu este in acest stadiu decât o posibilitate.

Politia a invocat pâna in prezent primele doua alineate ale paragrafului 147, care vizeaza "actele de teroare" si care prevad o pedeapsa maxima de 21 de ani de inchisoare.

Aceste doua alineate se refera la "destabilizarea grava a functiilor esentiale ale societatii" si intentia de a "genera panica in rândul populatiei".

In prezent, Anders Behring Breivik, in vârsta de 32 de ani, are doar statut de suspect, chiar daca si-a recunoscut faptele in cursul audierilor. O inculpare nu poate interveni decât la finalul anchetei.

Sursa: Mediafax
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies