Viata pe cartela – un reportaj marca Romania, te iubesc!, duminica la PRO TV

Viata pe cartela ndash; un reportaj marca Romania, te iubesc!, duminica la PRO TV
Data publicarii: 04 Mai 2018
Data actualizare: 04 Mai 2018
Duminica aceasta, de la ora 18:00, Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, va face o paralela, la Romania, te iubesc!, intre neocomunismul din Cuba si Romania dinainte de 1989. Legaturile politice dintre Ceausescu si Fidel Castro au condus cele doua tari in aceeasi directie. Romania a reusit sa iasa din comunism, Cuba inca nu. La ei viata si traiul de la o zi la alta se intampla tot pe cartela, tot cu ratie si limite. Rares Nastase face o mica incursiune in Epoca de aur si se intreba daca nu cumva si romanii ar fi avut aceeasi soarta daca nu ieseau din comunism.

Cuba anului 2018 contureaza un tablou cu trai extrem de modest, cu viata pe cartela, o rationalizare generalizata si un totalitarism care ofera servicii gratuite, asigurate de stat, dar aduce cu sine si cu un ocean de restrictii si pauperitate. Sunt 11 milioane de cubanezi cu venituri mici, dar si cu zambet pe buze, care isi duc viata pe o suprafata de doua ori mai mica decat a Romaniei. 

Intreaga natiune este guvernata prin intermediul unui soi de comunism evoluat, transformat, adaptat, de voie, de nevoie, la realitatile lumii inconjuratoare. Noi aveam shop-uri, ei au supermarketuri, noi aveam alimentara, ei au mici buticuri de cartier, noi aveam televiziune cu portia, ei au internet cu portia. Au turism medical, aveam si noi turism medical, la litoral si la Ana Aslan. Si eram tari prietene, liderii s-au vizitat in anii 1970 si am avut afaceri si parteneriate. Vom face o incursiune nostalgica, trista amintire, stransul curelei pentru plata datoriilor externe, mergem pentru un moment in vremea Epocii de Aur!, a declarat Rares Nastase.

Cum arata viata in Cuba, ce posibilitati au oamenii de acolo, ramane de vazut duminica, la PRO TV. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?Toate reportajele pot fi urmarite pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro si pe protvplus.ro 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies