VIDEO Cum arată Aura Urziceanu la 71 de ani. Artista s-a întors în România

VIDEO Cum arată Aura Urziceanu la 71 de ani. Artista s-a întors în România
Citeste mai mult despre: Aura Urziceanu, cantareata, jazz,
Autor: Dan Brumar
Data: 19 Noiembrie 2018
Stabilită în Canada în 1985, Aura Urziceanu s-a întors în România pentru a cânta în cadrul unui festival de jazz.

Aura Urziceanu este o legendă a muzicii românești de jazz. La aproape 72 de ani, pe care îi va împlini în luna decembrie a acestui an, cântăreața și compozitoarea a revenit în țara natală pentru a cânta în cadrul festivalului orchestrelor radio, RadiRo. În pregătirea acestui eveniment, unde va cânta miercuri, 21 noiembrie 2018, Aura Urziceanu s-a întâlnit cu prieteni dragi din România. Compozitorii Ionel și Andrei Tudor au convins-o să se fotografieze împreună, ceea ce ne-a permis tututor să o vedem pe Aura după atâția ani.

Întâlnirea anului. Fabuloasa artistă Aura Urziceanu e lângă noi! Imensă bucurie”, a scris pe Facebook compozitorul Ionel Tudor.

Publicul român o va putea asculta și sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în cadrul aceluiași festival. Datorită interesului ridicat, biletele pentru concertul de miercuri s-au epuizat rapid. 


Aura Urziceanu în 1969, pe scena Festivalului de muzică de la Mamaia 


Cântăreață de jazz de clasă internațională

Aura Urziceanu a debutat la radio în 1959 cu piesa „Vreau să cânt și eu la televizor”. Avea doar 13 ani și promitea să devină o stea a muzicii, numai că nimeni nu știa ce gen va aborda. În primii ani cântă muzică ușoară pe scena caselor de cultură, pentru ca în 1966 să fie distribuită în spectacolul Jazz-jazz-jazz, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Muzicianul Mihai Berindei o numește „cântăreață autentică de jazz de clasă internațională”, ceea ce avea să confirme în 1972, odată cu debutul său internațional, pe scena Carnegie Hall din New York. Aici a cântat alături de Duke Ellington.

S-a căsătorit în Canada

La jumătatea anilor 70, Aura Urziceanu s-a căsătorit în Canada cu Ron Rully, toboșar în trupa lui Quincy Jones. Cei doi au un fiu împreună, Elia Rully, care s-a stabilit la Londra și e component al formației The Low Tears. Din februarie 2015, Aura Urziceanu este singură, deoarece soțul ei s-a stins din viață.

FULLSCREEN
VIDEO Cum arată Aura Urziceanu la 71 de ani. Artista s-a întors în România
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO