VIDEO Moment emoționant la mormântul lui Dumitru Fărcaș. Fostul taragotist a fost colindat de Ștefan Hrușcă

VIDEO Moment emoționant la mormântul lui Dumitru Fărcaș. Fostul taragotist a fost colindat de Ștefan Hrușcă
Autor: Dan Brumar
Data: 20 Decembrie 2018
Marele taragotist Dumitru Fărcaș a fost colindat la mormânt de artiști alături de care a cântat de-a lungul vremii. Însuși Ștefan Hrușcă s-a oprit la casa părintească din Groși, Maramureș, unde Fărcaș își doarme somnul de veci, pentru a-i cinsti memoria.

Dumitru Fărcaș colinda casele românilor în fiecare an. Era bucuria sufletului lui. În acest an, din apreciere pentru ce a dat el muzicii, cete de colindători au trecut pe la mormântul marelui taragotist, situat în curtea casei părintești din Groși, pentru a-i aduce bucuria nașterii lui Hristos. 

La evenimentul de miercuri seară a participat și fiica lui Dumitru Fărcaș, Andreea, care ne-a dezvăluit că a fost extrem de impresionată de gestul făcut de colindători. 

„Azi chiar am avut o zi magică. Am filmat la mormânt la tata cete de colindători și, ca o surpriză extraordinară pentru mine, a fost că și Ștefan Hrușcă a venit să-l colinde pe tata. A fost extraordinar”, a mărturisit Andreea Fărcaș pentru PROTV.RO.

Citește și: Fiica lui Dumitru Fărcaș, Andreea: „Tata a iubit lumea, viața și oamenii”


„Am înființat Asociația Culturală Dumitru Fărcaș și, în cadrul acestei asociații, am vrut să facem un colind pentru tata, așa cum el ne-a colindat pe noi atâția ani. Acum a venit rândul nostru”, a mai spus Andreea Fărcaș. 

Este primul Crăciun fără Dumitru Fărcaș, taragotistul stingându-se din viață la 7 august 2018, din cauza unui infarct. Muzicianul avea 80 de ani, pe care îi împlinise în luna mai a acestui an.

FULLSCREEN
Moment emoționant la mormântul lui Dumitru Fărcaș. Fostul taragotist a fost colindat de Ștefan Hrușcă
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO