VIDEO Omul zburător din Dubai. Vince Reffet, francezul care a fost poreclit Iron Man

VIDEO Omul zburător din Dubai. Vince Reffet, francezul care a fost poreclit Iron Man
Citeste mai mult despre: omul zburator, Jetman, Vince Reffet, zbor,
Autor: Dan Brumar
Data: 18 Februarie 2020
Un francez de 35 de ani a efectuat un zbor propulsat de un costum special, în Dubai, sub privirile a sute de curioși.

Vince Reffet este unul dintre cei 3 piloți autopropulsați ai companiei Jetman din Arabia Saudită. Luni dimineață, pilotul, cu vastă experiență în parașutism, și-a luat zborul de pe plajă echipat cu costumul-minune.

Realizat din fibră de carbon și propulsat cu ajutorul a două motoare extrem de puternice, costumul i-a permis francezului să atingă viteza de 400 km/h și să atingă altitudinea de 1.800 de metri.

Mai mult, Vince Reffet a realizat performanța de a face acrobații la mare înălțime, cu ajutorul costumului său autopropulsat. Presa l-a numit deja Iron Man, însă zborul de luni nu este o premieră.

Vezi video mai jos!

Reușita companiei arabe este încununarea a 25 de ani de muncă în direcția dezvoltării zborului uman. Reprezentanții Jetman au deja câteva performanțe notabile.

Primul pas major a fost realizat în 2013, când pilotul Yves Rossy a realizat primul zbor cu un astfel de costum. El a reușit să zboare în tandem cu un avion de acrobații.

În 2014, Fred Fugen s-a alăturat companiei din postura de pilot, iar în 2015 cei doi Jetman au realizat ceea ce până acum ați văzut doar în filmele Iron Man: primul zbor uman (dublu), în tandem cu o aeronavă Airbus A380.

Filmulețul realizat atunci îți taie respirația.

Cine e Vince Reffet

Vince Reffet este pilot al companiei Jetman. Născut la 15 septembrie 1984 la Annecy, Franța, Vincent a devenit parașutist din dragoste pentru cerul albastru, dar și impulspionat de familia sa, care are un istoric în acest sport. A efectuat salturi periculoase de pe clădiri înalte, folosindu-se de parașută, și zboruri în costum cu aripi - wingsuit.

În 2015 a devenit învățăcelul lui Yves Rossy, care l-a pregătit pentru a se juca de-a Iron Man.

Fotografii: Vince Reffet Facebook/André Bernet 

Vezi și VIDEO: INSTA Glamour, ep. 1 - Trucurile social media ale Selenei Gomez

FULLSCREEN
Omul zburător din Dubai. Vince Reffet, francezul care a fost poreclit Iron Man
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO