VIDEO Scriitoarea J.K. Rowling, farsă online. Creatoarea lui Harry Potter a crezut că vorbește cu Volodimir Zelenski

VIDEO Scriitoarea J.K. Rowling, farsă online. Creatoarea lui Harry Potter a crezut că vorbește cu Volodimir Zelenski
J.K. Rowling, păcălită online. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 24 Iunie 2022
Data actualizare: 24 Iunie 2022
Scriitoarea J.K. Rowling a fost umilită în mediul online de un comediant rus, care s-a dat drept Volodimir Zelenski. Creatoarea cărților Harry Potter a fost atrasă într-o capcană, crezând că vorbește cu președintele Ucrainei pe Zoom.

Creatoare a unor cărți de ficțiune remarcabile, J.K. Rowling a căzut în plasa unui grup umoristic din Rusia, care a mai păcălt în trecut celebrități precum Elton John, Billie Eilish, Prințul Harry și fostul președinte american George W. Bush.

Scriitoarea a acceptat invitația de a vorbi pe Zoom cu „Volodimir Zelenski”, legătură care a fost stabilită, chipurile, de oameni din anturajul președintelui Ucrainei. J.K. Rowling are o bogată activitate filnatropică, care include campanii umanitare dedicate ajutorării copiilor și familiilor afectate de războiul din Ucraina.

Ea a acceptat întrevederea online și s-a declarat măgulită de interesul manifestat de Zelenski pentru actrivitatea ei caritabilă. Numai că cel cu care vorbea nu era președintele Ucrainei, ci unul din cei doi membri ai grupului umoristic Vovan and Lexus, din Rusia. Cei doi comendianți au mai păcălit în trecut multe personalități din Vest.

Într-un videoclip postat pe YouTube, J.K. Rowling vorbește cu un bărbat a cărui față nu este afișată. Scriitoarea aude doar o voce, care pretinde, într-o engleză cu vădit accent rusesc, că este Volodimir Zelenski.

Bună, doamnă Rowling. Vreau să vă spun că sunt fericit că vorbesc cu cea mai mare scriitoare a timpurilor noastre și vreau să recunosc că sunt un mare admirator al muncii dumneavoastră”, spune vocea necunoscută.

Vă mulțumesc foarte mult. Înseamnă foarte mult pentru mine și cred că Ucraina poate conduce, în partea aceea de Europă, în acest gen de respect. Cred că dacă Ucraina este un exemplu, mergând mai departe, asta ar fi un lucru minunat”, a răspuns scriitoarea, vădit emoționată de dialogul cu „președintele Zelenski”.

Falsul Zelenzki a cerut modificarea personajului Harry Potter

După mai multe schimburi de amabilități, vocea de la celălalt capăt al firului a cerut detalii despre modul în care organizația caritabilă a scriitoarei (Lumos) va trimite banii donați de europeni pentru susținerea cauzei Ucrainei.

Aș vrea să clarificăm unde veți trimite banii pe care Lumos i-a colectat... vrem să cumpărăm multe arme și rachete cu banii aceia, ca să distrugem trupele rusești. Sper că sunteți de acord cu asta”, a mai spus vocea.

Vom avea grijă de copii, da, dar vreau ca Ucraina să aibă toate armele de care are nevoie”, a răspuns scriitoarea. Vezi VIDEO AICI!

Apoi, vocea misterioasă a întrebat-o pe autoare dacă poate interveni asupra personajului Harry Potter, care pare a avea pe frunte o cicatrice sub forma literei Z, care a devenit simbolul invaziei ruse. În schimb, „Zelenski” i-a propus să transforme Z-ul în tridentul ucrainean, simbolul Ucrainei de azi care își are originile în sigiliile dinastiei Rurik (secolele X-XII).

O să mă gândesc la asta. Ar putea fi bine pentru mine să fac ceva cu asta pe rețelele de socializare pentru că cred că asta va ajunge în ziare”, a răspuns scriitoarea, care nu se aștepta la o asemenea solicitare din partea președintelui Ucrainei.

Reacția scriitoarei după farsă

J.K. Rowling a fost răvășită după ce a aflat că tot dialogul ei cu „Volodimir Zelenski” a fost o farsă online. Scriitoarea a transmis, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că videoclipul postat pe YouTube nu reflectă în totalitate discuția.

J.K. Rowling a fost abordată pentru a vorbi despre activitatea ei de caritate extinsă în Ucraina, sprijinind copiii și familiile care au fost afectate de conflictul actual din regiune. Videoclipul, care a fost editat, este o reprezentare distorsionată a conversației”, a spus acesta, conform Variety.

Fotografii: Getty Images/YouTube

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!