VIDEO Tu știi ce ar trebui să faci în caz de cutremur? Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre siguranța cetățenilor

28 Octombrie 2018, 12:26

VIDEO Tu știi ce ar trebui să faci în caz de cutremur? Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre siguranța cetățenilor
Citeste mai mult despre: cutremur, Raed Arafat, Romania,
Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică, 28 octombrie 2018, în zona Vrancea, la ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În această dimineață, secretarul de Stat M.A.I, Raed Arafat, a vorbit în cadrul Știrilor ProTV despre importanța măsurilor de siguranță cu privire la un eventual cutremur care poate afecta România în viitorul apropiat. De asemenea medicul a vrut să clarifice funcționarea sistemului RO ALERT și rolul pe care îl are în eventualitatea unei tragedii.

Vezi și: Raed Arafat, despre sistemul Ro-Alert: ”Oamenii trebuie să citească și să aplice ce li se spune în mesaje”

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a lansat site-ul fiipregatit.ro, o platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, ce dispune de o aplicație atât pentru Android cât și pentru iOS, unde poți fii primul care află alertele din trafic, principalele avertizări meteo sau calamități naturale.

Urmărește declarația completă, aici:

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO