VIDEO Tu știi ce ar trebui să faci în caz de cutremur? Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre siguranța cetățenilor

VIDEO Tu știi ce ar trebui să faci în caz de cutremur? Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre siguranța cetățenilor
Citeste mai mult despre: cutremur, Raed Arafat, Romania,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 28 Octombrie 2018
Data actualizare: 28 Octombrie 2018
Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică, 28 octombrie 2018, în zona Vrancea, la ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În această dimineață, secretarul de Stat M.A.I, Raed Arafat, a vorbit în cadrul Știrilor ProTV despre importanța măsurilor de siguranță cu privire la un eventual cutremur care poate afecta România în viitorul apropiat. De asemenea medicul a vrut să clarifice funcționarea sistemului RO ALERT și rolul pe care îl are în eventualitatea unei tragedii.

Vezi și: Raed Arafat, despre sistemul Ro-Alert: ”Oamenii trebuie să citească și să aplice ce li se spune în mesaje”

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a lansat site-ul fiipregatit.ro, o platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, ce dispune de o aplicație atât pentru Android cât și pentru iOS, unde poți fii primul care află alertele din trafic, principalele avertizări meteo sau calamități naturale.

Urmărește declarația completă, aici:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies