Vladimir Putin are un munte in Kirghistan

Vladimir Putin are un munte in Kirghistan
Data publicarii: 15 Martie 2011
Data actualizare: 15 Martie 2011
Numele primului ministru rus, Vladimir Putin, a fost pus unui munte de 4.446 m inaltime din lantul Tien Shan din Kirghistan, dupa cum a informat luni, 14 martie, presedintia acestei tari centro-asiatice.  

Presedinta Kirghistanului, Rosa Otunbaieva, a semnat luni, 14 martie, decretul care stipuleaza ca muntele din apropierea raului Ak-Suu din regiunea Chui, la granita cu Kazahstan se va numi “Varful Vladimir Putin”, informeaza agentia de presa oficiala rusa RIA-Novosti.

Almazbek Atambaiev, primul ministru kirgiz, a prezentat Parlamentului in luna ianuarie decizia de a boteza muntele cu numele lui Vladimir Putin, drept multumire din partea autoritatilor locale pentru sprijinul acordat de prim ministrul rus de cand acestea au preluat puterea.

Putin a fost primul lider mondial care a recunoscut guvernul provizoriu kirgiz dupa rasturnarea de la putere, in aprilie 2010, a presedintelui Kurmanbek Bakiev, care s-a exilat in Bielorusia.

Bakiev a folosit credite obtinute de la rusi in beneficiul familiei lui si a deceptionat Moscova dupa ce a permis permanetizarea trupelor americane pe teritoriul tarii sale.


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies