Vladimir Putin împlinește astăzi 68 de ani. Cum își va sărbători ziua de naștere președintele Rusiei

Vladimir Putin împlinește astăzi 68 de ani. Cum își va sărbători ziua de naștere președintele Rusiei
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 07 Octombrie 2020
Data actualizare: 07 Octombrie 2020
Președintele rus Vladimir Putin împlinește 68 de ani pe 7 octombrie. Putin s-a născut în 1952, în Sankt Petersburg.

Secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a anunțat că șeful statului va petrece prima parte a zilei la locul de muncă, pentru că are câteva convorbiri telefonice, iar după-amiază se va întâlni cu prietenii și familia, scrie tass.ru
Anul trecut, Vladimir Putin și-a sărbătorit ziua de naștere în taigaua siberiană. El a fost însoțit atunci de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

În alți ani, s-a întâmplat ca președintele Rusiei să-și sărbătorească ziua de naștere în compania colegilor străini. Spre exemplu, la aniversarea de 65 de ani, Putin s-a întâlnit cu fostul președinte italian, Silvio Berlusconi. Oficialul i-a dăruit atunci un set de lenjerie de pat pe care este imprimată o imagine în care cei doi lideri dau mâna, iar pe fundal sunt monumente celebre din Italia şi Rusia.

Acum câțiva ani, Putin a sărbătorit alături de liderul chinez Xi Jinping. ”Nu mă ascund, am băut câte un păhărel cu vodcă și am tăiat nişte salam”, şi-a amintit preşedintele rus, scrie ria.ru.

În 2013, pe 7 octombrie, șeful statului rus s-a aflat la summitul APEC de pe insula Bali. Fostul președinte al Indoneziei, Susilo Bambang, i-a cântat liderului rus la chitară melodia ”Happy Birthday to You”, iar ceilalți participanți l-au susținut.   

De cele mai multe ori, liderul rus preferă să se odihnească de ziua sa. El adoră sportul, vânătoarea, pescuitul. Spre exemplu, în 2016, Putin a jucat hochei la Soci, iar în 2014 și-a luat o zi liberă și a plecat în Siberia.

Printre cele mai populare cadouri primite de ziua sa au fost animalele. De la liderii altor state, Putin a primit în dar un câțel din rasa Akita Inu, un câine ciobănesc, cai arabi și doi leoparzi. 

Încă din copilărie, Vladimir Putin a practicat sporturi marțiale, printre care cel mai îndrăgit a fost judo. În 1975, Putin a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Sankt Petersburg. În 1998 a devenit şeful serviciilor de securitate, iar în vara anului 1999 a fost numit prim-ministru de Boris Elţîn. În mai 2018, a depus jurământul în funcția de președinte al Rusiei pentru a patra oară.

Sursă foto: Agerpres

Vezi și: FERMA. În Plus, episodul 13: Alexia Talavutis, susținere pentru Viviana Sposub

 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies