Vladimir Putin și-a promovat fostul bodyguard în funcția de ministru al Situațiilor de Urgență

Vladimir Putin și-a promovat fostul bodyguard în funcția de ministru al Situațiilor de Urgență
Citeste mai mult despre: Vladimir Putin, Vladimit Putin bodyguard,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 25 Mai 2022
Data actualizare: 25 Mai 2022
Alexander Kurenkov a făcut un salt uriaș de la postul de bodyguard al liderului de la Kremlim la funcția de ministru al Situațiilor de Urgență. 

Fostul bodyguard a fost nominalizat ieri de Vladimir Putin, potrivit Daily Mail

Predecesorul lui Kurenkov, Evgheni Zinichev, a murit anul trecut, în septembrie, după ce a căzut într-o cascadă de la 90 de metri înălțime. 

Zinichev fusese prezentat ca un viitor lider înainte de moartea sa misterioasă. El fusese tot bodyguard înainte de a fi ministru. 

Oficial, Zinichev a murit încercând să salveze un om la cascada Kitabo-Oron, în toamnă. 

Putin a fost vizibil tulburat la înmormântarea lui Zinichev, numind moartea acestuia o “pierdere personală de neînlocuit”. Unii analiști au spus că Vladimir Putin îl pregătise pe Zinichev, cândva agent KGB,  ca eventual succesor al său. El fusese director adjunct al FSB și al doilea la comanda Ministerului Apărării. Putin i-a acordat o distincție postumă de Erou al Rusiei.

Generalul-maior Alexander Kurenkov, nominalizat de Putin, este cea de-a șasea gardă de corp a președintelui rus care este numită într-o funcție guvernamentală înaltă.

Alexander Kurenkov are 49 de ani și este poreclit “omul fără chip”. Se știu puține lucruri despre trecutul lui Kurenkov. Există informații că generalul ar fi servit în cadrul agenției de contrainformații FSB, precum și în cadrul FSO, responsabilă cu paza înalților oficiali.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat potrivit Daily Mail: "Putin îl cunoaște bine personal. Iar alegerea înseamnă că, potrivit șefului statului, calitățile personale, de serviciu și profesionale ale lui Kurenkov îi vor permite să servească în această funcție”. 

Sunt voci care spun că Vladimir Putin este din ce în ce mai paranoic și are încredere deplină doar în cei care și-au dovedit loialitatea și l-au protejat. 

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!