YouTube interzice provocările de tip Bird Box în platformă, pe motiv că sunt periculoase

YouTube interzice provocările de tip Bird Box în platformă, pe motiv că sunt periculoase
Autor: Dan Brumar
Data: 17 Ianuarie 2019
Administratorii platformei video YouTube au anunțat că vor șterge toate filmulețele care promovează provocări de tipul Bird Box și Tide Pod, pentru a reduce semnificativ numărul utilizatorilor care își provoacă răni din cauza lor.

Febra Bird Box Challenge a apărut în social media după lansarea peliculei Bird Box, în luna decembrie a anului trecut. Sandra Bullock joacă în acest film rolul unei mame disperate, care află că doar legându-se la ochi își poate salva copiii de o forță misterioasă, extraterestră. Cei care au văuzt filmul au început să preia această provocare de a face cât mai multe lucruri nebunești legați la ochi.

Unii au întins coarda atât de mult, încât au încercat să conducă automobile fără să poată vedea. Rezultatul a fost dezastruos, nenumărate cazuri soldându-se cu rănirea celor care au acceptat provocarea.

Drept urmare, YouTube a luat poziție, anunțând că va șterge filmulețe urcate în platformă care promovează acest gen de provocare periculoasă. Totuși, YouTube le-a dat creatorilor de conținut două luni pentru a-și curăța de bunăvoie canalele video de astfel de filmulețe.

„YouTube găzduiește multe provocări virale și farse. Astfel spus, am avut mereu politici pentru a ne asigura că ceea ce este amuzant nu depășește limita, devenind dăunător sau periculos”, spun reprezentanții platformei.

Nu doar Bird Box a intrat în atenția administratorilor platformei, ci și Tide Pod, o altă provocare extremă care a convins tineri din toată lumea să înghită detergent. După ce fenomenul a devenit viral în social media, autoritățile medicale din SUA au putut lega de această provocare cel puțin 74% din cazurile raportate de intoxicări cu detergeți, scrie eu.usatoday.com.

Publicația amintește și cazul unui tată care a postat pe YouTube un filmuleț în care arăta cum își hrănește copiii cu înghețată cu laxative. Filmarea a fost ștearsă din platformă, pe motiv că promovează un comportament dăunător. 

Înainte de aceste provocări periculoase, internetul le-a pus tinerilor viețile în pericol după ce un joc numit Balena Albastră a devenit viral. 

FULLSCREEN
YouTube interzice provocările de tip Bird Box în platformă, pe motiv că sunt periculoase
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO