Zeci de milioane de euro la Cluj-Napoca după UNTOLD 2021. Ce impact economic a avut festivalul

Zeci de milioane de euro la Cluj-Napoca după UNTOLD 2021. Ce impact economic a avut festivalul
UNTOLD 2021
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Septembrie 2021
Data actualizare: 16 Septembrie 2021
Organizarea festivalului UNTOLD 2021 a adus la Cluj-Napoca încasări de peste 35 de milioane de euro. Banii au fost obținuți de oraș și de agenții economici în urma cazării și experiențelor pregătite participanților.

UNTOLD rămâne un ambasador pentru Cluj-Napoca și România, dar și o sursă importantă de venituri pentru autoritatea locală și agenții economici de aici.  

Cei peste 265.000 de participanți au cheltuit în cele 4 zile de festival zeci de milioane de euro. În total, festivalul a generat încasări de peste 35 de milioane de euro, anunță organizatorii.

Din totalul participanților, 25% sunt din județul Cluj, 15% din străinătate, iar 60% provin din toată România. Și anul acesta, au fost prezenți participanți din peste 100 de țări, printre care Germania, Franța, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel și SUA până la țări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia. 

Câți bani a cheltuit fiecare participant

Organizatorii au estimat că fiecare dintre cei 200.000 de vizitatori veniți din afara Clujului a cheltuit, în medie, cel puțin 175 de euro pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee. Estimarea e valabilă pentru cele 4 zile de festival.

La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană de peste 35 milioane euro. Acești bani se vor regăsi apoi în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. 

Investiții de 1,3 milioane lei în inima orașului Cluj-Napoca

Atenția organizatorilor UNTOLD asupra comunității, dar și a investițiilor în oraș continuă și după festival. Ca în fiecare an, organizatorii au pus rapid în practică un plan de acțiuni, menit să pună în valoare zona din centrul orașului unde își desfășoară activitatea festivalul. 

Astfel, organizatorii fac o investiție de 1,3 milioane lei în amenajarea spațiilor folosite în timpul festivalului. În Parcul Central aceste lucrări constau în schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, recondiționare alei, podețe, rigole, bănci, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. 

Și pe Cluj Arena, organizatorii UNTOLD derulează lucrări ample pentru înlocuirea întregului gazon, precum și a substraturilor care îl susțin. 

La nivel național, sunt deja renumite campaniile BAC de 10, prin care toți cei care iau nota 10 la Bac, participă gratuit la UNTOLD, dar și campania BLOOD NETWORK. În acest an, campania de donare de sânge, a fost prezentă în toate centrele de transfuzie din țară, precum și în 11 din cele mai mari orașe din țară, prin caravana mobilă. Rezultatele din acest an au fost extraordinare, sângele donat salvând sau urmând să salveze peste 7000 de vieți.

Peste 200 de artiști la UNTOLD 2021

Cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 9-12 septembrie 2021 și a adus peste 200 de artiști, dintre care cei mai așteptați au fost David Guetta, Martin Garrix, DJ Snake, Steve Aoki, Afrojack, Tyga și The Script. Bugetul festivalului a depășit în 2021 suma de 16 milioane de euro. 

Fanii festivalului se pot înregistra deja pe untold.com, pentru a fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preț special pentru ediția din anul 2022.

Fotografii: UNTOLD

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!