„Ruină, tabără dragă”, o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

Ruină, tabără dragă , o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 19 Mai 2023
Data actualizare: 19 Mai 2023
Peste 200 de tabere școlare avea România, înainte de revoluție. Azi mai sunt funcționale doar 60, însă, și acelea sunt cu lacătul pus pentru că de doi ani n-au mai fost finanțate. Taberele însemnau vacanță pentru sute de mii de copii, dar au fost devalizate, uitate și ruinate. Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Paula Herlo prezintă ancheta „Ruină, tabără dragă”.

Apariția unui minister nou, cel al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse ar fi trebui să pună ordine în sistem, însă, mai rău l-a încurcat. Haosul administrativ, dublat de cel existent în teren, nu face decât să întărească convingerea că viitorul e al firmelor private care au știut să speculeze slăbiciunile instituțiilor statului.

„Duminică, la România, te iubesc!, plecăm în tabără. Ajungem și la munte, și la mare ca să descoperim ruinele unui domeniu care în trecut însemna, pentru milioane de copii, educație, socializare și descoperirea unor locuri de poveste. Trist e că fix cei care ar fi trebuit să gestioneze aceste tabere moștenite de la comuniști sunt cei care au contribuit la distrugerea lor. Terenuri valoroase pe care se aflau clădiri unde se cazau copii au fost demolate, iar terenurile au devenit câmpuri de bătaie pentru dezvoltatorii imobiliari”, a spus Paula Herlo.

Întreaga anchetă, pe larg, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!