VIDEO Cum montezi corect plăcile de gips carton ca să ai un tavan perfect drept

VIDEO Cum montezi corect plăcile de gips carton ca să ai un tavan perfect drept
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 25 Octombrie 2021
Data actualizare: 25 Octombrie 2021
Plăcile de gips carton sunt ideale atunci când vrei să asiguri o simetrie a spațiilor de construit. Marea lor calitate e că acoperă imperfecțiunile unor pereți ori profile care nu sunt tocmai drepte. Dragoș Bucur explică în rubrica Do It Yourself cum montezi corect o placă de gips carton pentru a avea un tavan drept.

Când amenajezi tavanul unei încăperi, trebuie să iei în calcul faptul că nu vei reuși să realizezi o tencuială perfectă, uniformă. Dacă, totuși, poți asta, ai putea avea surpriza să constați că întreaga structură a încăperii e strâmbă. Ce să-i faci? Nu-i vina ta, tu ai făcut tot ce ținea de tine.

Pentru a acoperi aceste imperfecțiuni e bine să folosești plăci de gips carton, care vor aduce tavanul camerelor la cota setată de tine.

Dragoș Bucur explică în acest episod al rubricii Do It Yourself cum se montează corect plăcile de gips carton pe tavan.

Puteți să luați două tipuri de plăci: de 60 (mm – n. red.), dacă lucrați singuri, sau de 120, dacă aveți un ajutor”, dezvăluie prezentatorul emisiunii Visuri la cheie.

Pentru montarea plăcilor de gips carton aveți nevoie de profile metalice, perimetrale și transverale, de care acestea se fixează.

Vezi în VIDEO-ul de mai jos care sunt pașii pe care îi presupune montarea!


 

Toate sfaturile echipei Visuri la cheie sunt în rubrica Do It Yourself.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies