Amber Galloway Gallego, la Electric Castle: ”Putem să arătăm cum savurează muzica persoanele fără auz”

Amber Galloway Gallego, la Electric Castle: Putem să arătăm cum savurează muzica persoanele fără auz
Data publicarii: 22 Iulie 2019
Data actualizare: 22 Iulie 2019
La invitația Mastercard, anul acesta, la Electric Castle, se află și Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută translatoare în limbajul mimico-gestual din Statele Unite, specializată în interpretarea concertelor și a festivalurilor de muzică. 

Amber care, la rândul ei, are probleme cu auzul, își dorea, în adolescență, să fie rapper. Un consilier a convins-o să urmeze cursurile de interpretare a limbajului mimico-gestual, specific persoanelor cu hipoacuzie. 

Vizionați, mai jos, interviul video acordat protv.ro de la Festivalul Electric Castle!

În 2001, Amber a interpretat primul său concert live. Un clip filmat de un fan din mulțime, cu Galloway interpretând “Fuckin’ Problems” a lui A$AP Rocky, la Lollapalooza, în 2013, a devenit rapid viral pe YouTube. Deși aceasta interpreta concerte de mai bine de 10 ani, clipul video a adus în atenție problema accesibilității muzicii în rândul persoanelor cu dizabilități. 

De atunci, aceasta a interpretat, pe scenă, pentru mai mult de 400 de artiști, printre care și Snoop Dogg sau Red Hot Chili Peppers. 

Galloway se confruntă cu pierderea progresivă a auzului, ceea ce este o motivație pentru munca ei. Când nu interpretează, aceasta predă limbajul semnelor la un colegiu din Houston, Texas, acolo un locuiește în prezent. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies