• Emisiuni
  • Întrebarea mesei rotunde
  • Alexandru Papadopol, la 20 de ani de la serialul-fenomen ”Numai iubirea”: ”Câștigam mai bine decât toți actorii din România!”

Alexandru Papadopol, la 20 de ani de la serialul-fenomen ”Numai iubirea”: ”Câștigam mai bine decât toți actorii din România!”

Alexandru Papadopol, la 20 de ani de la serialul-fenomen ”Numai iubirea”: ”Câștigam mai bine decât toți actorii din România!”

Într-un nou episod special al emisiunii ”Întrebarea Mesei Rotunde cu Marius Manole”, difuzat sâmbătă, de la 8.00 dimineața, pe ACASĂ, invitatul Alexandru Papadopol vorbește despre rolul din prima telenovelă românească, ”Numai iubirea”, cum a devenit superstar, despre facultatea pe care a absolvit-o sau de ce i-ar plăcea să se facă brutar dacă ar renunța la actorie.

Alexandru Papadopol a fost actorul principal din prima telenovelă românească, care a debutat acum 20 de ani la ACASĂ și care, la vremea respectivă, a fost, pur și simplu, un fenomen. Cum a ajuns să joace în această producție, pentru care mulți colegi de breaslă l-au hulit?
Pur și simplu, nu aveam altceva de făcut. Îmi trebuiau bani. Eram un om de 20 și ceva de ani, ce puteam să fac? Să stau pe banii părinților? Să stau prin fața teatrului să împart pliante? Și… am devenit superstar. Nu m-am împăcat niciodată cu statutul, pentru că eu mă consideram actor, nu vedetă. Da, Meryl Streep are câteva milioane în conturi, eu mai mergeam și cu tramvaiul. E adevărat, câștigam mai bine decât toți actorii din România... Am reușit să-mi fac o casă, să-mi iau mașină, să-mi iau terenuri etc
Și mai era ceva! În perioada aia, la sate, în orașele mici, se băga cablu. Și serialul era pe cablu. Și atunci se goleau străzile, ulițele, toată lumea se ducea în casă, se uita și după aceea se ducea la poartă să discute ce s-a mai întâmplat”.
Papadopol își amintește și un episod în care a realizat câți fani are serialul, de fapt. ”Noi filmam în studiourile Buftea și, dacă e să-mi reproșez ceva, este faptul că noi ne-am izolat acolo. Stăteam cam 12 ore numai în studiourile alea. La un moment dat, a fost un fel de întâlnire a actorilor cu publicul, la un mall din București. Eu veneam cu mașina și pe lângă mine trecea tramvaiul 41. Și vedeam tramvaiul ticsit de oameni. Când am oprit lângă stația de tramvai, buluc de oameni, frate! Și mă gândeam: unde se duc ăștia, o fi vreun meci?... De fapt, ăia veneau la noi! Eu nu-mi dădeam seama ce impact avea serialul”.

Ce a răspuns Alexandru Papadopol când a fost întrebat dacă ar mai accepta un rol într-o telenovelă românească aflați doar sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ! Tot atunci actorul răspunde întrebărilor: unde se termină iubirea?, dacă ai putea să retrăiești o zi din viața ta, care ar fi aceea? sau care este cel mai amuzant zvon pe care l-ai auzit despre tine?.
În emisiunea ”Întrebarea Mesei Rotunde”, Papadopol își amintește și cum a luat rolul din ”Marfa și banii”, considerat filmul care a dat startul noului val cinematografic românesc.
M-a sunat un coleg, mi-a dat trei apeluri. Eu eram la o terasă și mă gândeam: ăsta vrea să-mi ceară bani. L-am sunat în scârbă: da, mă, ia zi, care e treaba? Când, îmi spune: băi, e un casting la un film românesc - pe atunci, nu se zicea casting, se zicea probă - și m-au chemat pe mine și am zis să mai sun și eu de prin clasă. M-am dus: el a intrat penultimul la casting, eu am intrat ultimul. Și cam asta a fost...”
La ora actuală, Alexandra Papadopol face un rol genial în ”Brigada Nimic”, serialul de la PRO TV în care îl interpretează pe polițistul afemeiat Giovanni, pe care îl caracterizează pe scurt. ”Giovanni e ca un ogar în vârstă. Simte prada, dar nu mai poate să alerge...”
Urmăriți, sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ, ”Întrebarea Mesei Rotunde” cu Marius Manole și invitatul lui special, Alexadru Papadopol.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Întrebarea mesei rotunde

Articole pentru emisiune Întrebarea mesei rotunde

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni