Luni seară, la audițiile Masterchef România, Adrian Sasu a pregătit pentru chefi ramen. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Se pregătesc legumele, spălat curățat - se face un mirepoix morcovi țelină ceapă, se adaugă peste uleiul încins în tigaie- după care usturoi zdrobit se călesc bine
Între timp în thermomix se adaugă pulpele de pui cu piele (are colagen și leagă bine ) - apoi smantana de gătit și în final legumele călite - se blenduiesc toate până se obține o pastă omogenă nu prea umedă
Se pune compoziția la rece - apoi se face rețeta pentru ravioli făcuți în casă- făină și semolina ouă are și puțin ulei de măsline - se frământă la mâna până se obține consistență dorită și se pune la rece .
Între timp se face un stock din legume și spinări de pui sau oase de pui- legume Până se odihnește aluatul se paste și umplutură de ravioli se hidratează ciupercile uscate mix- shitake , hribi , etc în apă călduță
Apoi se întinde aluatul se taie în formă rotundă și se pune compoziția în mijloc cu ajutorul furculiței sau un sacaposh- cu dexteritate se formează ravioli
Se pune apă cu sare la fiert și afară ajung în punctul de fierbere se scufundă ravioli 2-3 minute
Până se fiert se trage la tigaie usturoi cu spanac proaspăt , ciupercile hidratate toate cu puțin ulei de măsline - se adaugă ravioli fierți peste și unt ! Se trag la tigaie toate ingredientele cu puțin unt .
Se fierb ouăle de prepeliță 1.5 minute apoi se pun în apă cu gheață - se de cosesc și se lasă kn părți egale soya și apă
Service
În aparatul de siphone coffee în partea de sus cu filtru se adaugă ciuperci hidratate, soya,spanac , sare piper peperoncino , ghimbir , lemongras și ceapă verde
In partea inferioară a aparatului se pune stocul de pui sau vită după care cu ajutor unui mic încălzitor - gaz sau alcol etilic se încălzește balonul de sticlă cu stock de pui sau vită până ajunge la fierbere iar prin procesul thermodinamic se infuzează totul cu ingredientele din cupă cu filtru
Pe o farfurie adâncă se pun ravioli cu spanacul și ciupercile trase la tigaie , un ou fiert tăiat în două să
Fie moale si o linguriță de caviar - iar peste tot se toarnă stocul de pui infuzat - like a ramen.