• Emisiuni
  • MasterChef
  • Te crezi in pas cu moda? Atunci nu respecta doar tendintele in materie de haine ci si pe cele culinare

Te crezi in pas cu moda? Atunci nu respecta doar tendintele in materie de haine ci si pe cele culinare

Te crezi in pas cu moda? Atunci nu respecta doar tendintele in materie de haine ci si pe cele culinare

Afla care este trendul in 2012 de la cei mai tari chefi.

Catalin Scarlatescu: Ca si in moda, bucataria trece de la o tendinta la alta in functie de anotimp si locul unde te afli. Daca in ultimii ani am trecut de la contemporan la eclectic si de la fusion la molecular, acum intram in era traditional minimalista.

Sorin Bontea: Nu cred ca exista cu adevarat o tendinta anume, dar au fost influente din bucataria franceza, italiana, indiana, mexicana si in ultima perioada bucataria moleculara. Iar in 2012 vom manca din mana unui Masterchef.  Dar cred ca in viitorul apropiat, ne vom intoarce la bucataria clasica.

Florin Dumitrescu: Tendinte exista. De exemplu, am observat ca de vreo 2 ani incoace apar tot felul de magazine cu produse romanesti de calitate. Cred ca, mai nou, romanului ii place sa se intoarca la origini, sa descopere si alte gusturi traditionale decat cele cu care a fost obisnuit si, sincer, cred ca in 2012 vom manca din ce in ce mai mult romaneste, iar cu ajutorul ”MasterChef” poate vom reusi sa o facem mai mult ca oricand. M-a invatat cineva la un moment dat ca bucataria romaneasca nu inseamna doar retetele traditionale roamanesti. Poate insemna si sa gatim cu tehnici frantuzesti, de exemplu, dar cu produse romanesti, ceea ce implicit ii da preparatului un aer autohton. Daca as fi un trendsetter al domeniului, atunci as promova foarte mult productia de legume de gradina si animale de ferma. Cred ca acesta este trendul 2012. Fiind inconurati de gusturi create in laborator, trendul, astazi, este sa mancam sanatos, natural si gustos.
 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni