• Emisiuni
  • MasterChef
  • Lili si Izaura au parasit MasterChef. Ce concurenti se lupta pentru un loc in finala show-ului

Lili si Izaura au parasit MasterChef. Ce concurenti se lupta pentru un loc in finala show-ului

<span style="color:#f00;">Lili si Izaura au parasit MasterChef.</span> Ce concurenti se lupta pentru un loc in finala show-ului

In editia de martea aceasta, 29 mai, care a fost lider detasat de audienta la Pro Tv, s-au ales semifinalistii.

Seara de marti a fost una plina de scantei la “Masterchef”. Dupa probe din ce in ce mai grele, dupa eforturi din ce in ce mai mari din partea concurentilor de a ramane in joc, dupa alte tensiuni si neintelegeri, doua concurente, Izaura si Lili, au parasit “MasterChef”, in vreme ce ultimii opt ramasi in cursa se vor lupta pentru un loc in marea finala de saptamana viitoare, difuzata de Pro Tv in doua parti, marti, 5 iunie, si miercuri, 6 iunie de la 20.30.

Emisiunea a fost lider de audienta ca in fiecare seara de marti, pe toate categoriile de public. 16,4 puncte de rating si 37,4 % cota de piata a obinut Pro Tv pe publicul sau tinta in minutul de maxima audienta 22.11, atunci cand aproape 2,5 milioane de telespectatori la nivelul tarii urmareau ”MasterChef”. Pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Pro Tv a fost lider detasat de audienta in intervalul 20.28-22.30 cu o audienta medie de 11,6 puncte de rating si 28,8 % cota de piata, in vreme ce Antena 1 se clasa a doua cu valori de aproape trei ori mai mici, respectiv 4,4 puncte de rating si 10,9 procente din cota de piata. Si pe publicul din mediul urban Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,3 puncte de rating si 20 % cota de piata, in vreme ce Antena 1 s-a clasat a treia, dupa Kanal D, cu numai 4,9 puncte de rating si 10,5 % cota de piata. Clasamentul ramane neschimbat si la nivelul intregii populatii a tarii, cu Pro Tv lider de audienta cu o medie de 8,9 puncte de rating si 18,9 % cota de piata si cu Antena 1 pe locul al treilea, dupa Kanal D, cu 5,3 puncte de rating si 11,2 % cota de piata.

 

Lili si Izaura au parasit “MasterChef”

Prima proba in deplasare i-a adus pe concurenti in parcarea unui hipermarket din Bucuresti unde au avut la dispozitie 120 de minute pentru a prepara mici, chifle si garnituri pentru 100 de taximetristi. Echipa albastra condusa de Petru s-a mobilizat imediat, seful de echipa reusind sa imparta bine sarcinile, sa isi organizeze oamenii si sa lucreze cot la cot cu Gabi Godeanu, cel cu care in editia trecuta a avut un conflict. Orgoliile au fost lasate deoparte pentru ca toti au inteles ca la aceasta proba munca in echipa si buna coordonare le pot aduce succesul si ii pot feri de testul sub presiune. La polul opus, echipa rosie condusa de Lili s-a pierdut repede si nici macar nu a resuit sa termine mancarea la timp pentru a-i servi pe taximetristii sositi la masa.

Tensiunile din echipa si-au spus cuvantul din prima clipa, astfel ca in scurt timp concurentii din tabara rosie au acuzat-o pe Liliana ca nu este un lider bun, ca nu stie sa delege si ca mai mult pierde timpul. In consecinta, echipa rosie a pierdut aceasta proba cu un punctaj de doua ori mai mic decat cel al adversarilor, moment in care, sub presiunea acuzatiilor coechipierilor ei, Liliana nu si-a mai putut stapani lacrimile si emotiile si a avut nevoie de interventia unui medic. 

PANICA la MasterChef: Lili a simtit gustul amar al esecului si a fost incoltita ca o caprioara de hiene

Intrati la testul sub presiune, concurentii din echipa rosie au avut de trecut o proba mai mult decat dificila: intalnirea cu doi mari specialisti din domeniu, renumitul chef israelian Joseph Hadad, si proprietarul celei mai dulci afaceri din Capitala, Tudor Constantinescu. Acesti doi maestri ai bucatariei le-au dezvaluit concurentilor uluiti de indemancarea lor cateva din secretele prepararii unui main course si a unui desert. Partea cea mai grea a venit insa in clipa in care concurentii intrati la testul sub presiune au avut la dispozitie 120 de minute pentru a gati aceleasi preparate pe care cei doi chefi invitati le-au realizat chiar sub ochii lor.

Andreea a fost cea care a primit la aceasta proba cele mai multe laude, juratii si invitatii lor spunandu-i ca farfuriile ei s-au apropiat cel mai mult de cele originale. “Sunt onorata pana peste cap, sunt in al noualea cer”, a marturisit aceasta. Insa in urma testului Izaura, considerata pana acum una dintre cele mai bune concurente, a primit verdictul dureros ca participarea ei in “MasterChef” se opreste aici, la fel ca si pentru Liliana. Vestea a nemultumit-o nespus pe Andreea, care a plans pentru Izaura, dar a avut o reactie la polul opus cand a auzit ca pleaca si Lili, cea pe care nu a apreciat-o pe tot parcursul emisiunii.

 

Marea Finala “MasterChef” – in doua portii, pe 5 si 6 iunie

Cei opt concurenti ramasi in competitie au trecut marti seara la cea de-a doua proba in aer liber, la cota 2000, unde au gatit in aer liber pentru turisti si salvamontisti. Treziti dis de dimineata de Razvan Fodor, acestia au fost urcati in masina fara sa stie ce li se pune la cale si unde vor ajunge. Nu mica le-a fost surpriza sa constate ca trebuie sa munceasca din nou in aer liber, la munte, intr-un peisaj superb, in care insa vantul a fost principalul lor adversar. Cele doua echipe conduse de data aceasta de Andreea (echipa rosie) si de Petru (echipa albastra) si-au alcatuit meniurile si au incercat sa prepare in timp util mancare gustoasa pentru schiori. Usor nu a fost, pentru ca vantul a batut foarte tare, focul nu a fost suficient de puternic, iar timpul de gatit a fost complet diferit fata de cel necesar intr-o bucatarie acoperita. 


Cei opt semifinalisti - Alexandru, Bogdan, Simona, Mimi, Andreea, Petru, Mehrzad si Gabi – sunt cei care saptamana viitoare se vor lupta pentru un loc in finala “MasterChef”, care va fi difuzata de Pro Tv in doua portii generoase, pe 5 si 6 iunie, marti si miercuri, de la 20.30. Cei opt semifinalisti se vor intrece in deschiderea editiei din 5 iunie intr-o proba de foc decisiva (semifinala), in urma careia doi dintre ei vor fi eliminati si astfel se va afla numele celor sase finalisti ai primului sezon “MasterChef”. Fiecare dintre cei opt va incerca sa dea dovada propriei maiestrii si inventitivati, astfel incat platingul prezentat in fata juratilor sa le asigure intrarea in finala. Doi dintre acestia vor fi insa eliminati si vor parasi competitia, astfel incat cei sase concurenti ramasi in concurs se vor infrunta in finala care promite un show in toata regula, demn de toate probele spectaculoase pe care le-au avut de trecut in tot acest sezon.

Joseph Hadad, demonstratie de cooking prin excelenta

In editia din 5 iunie, dupa semifinala, telespectatorii Pro Tv vor afla care sunt cei sase finalisti. O adevarata proba de foc, asa cum o considera si cei trei chefi jurati, finala va scoate, pe parcursul a sase probe, ce este mai bun din cei ramasi sa se infrunte, astfel ca o serie de probe solicitante vor aduce noi si noi eliminari pana la alegerea primului “MasterChef” al Romaniei.

Competitia devine din ce in ce mai stransa, astfel ca cei ramasi in cursa vor face un adevarat slalom printre ingrediente si vor incerca sa impresioneze juriul si pe invitatii acestuia pentru a ramane in concurs. Cei ajunsi pana in aceasta etapa vor avea de gatit, printre altele, si pentru invitati neasteptati, la care nici nu visau. Mai mult decat atat, dupa ce in editiile trecute au avut sansa sa stea fata in fata cu chef Henrik Sebok si chef Joseph Hadad, acestia vor avea onoarea sa se intalneasca in finala, din nou, cu acestia.

De la o proba la alta, numarul finalistilor va scadea pana cand vor ramane numai doi intre care se va da duelul final. Ce probe vor avea de trecut pana acolo concurentii, dar si cine este castigatorul primului sezon “MasterChef” Romania si al premiului de 50.000 de euro, veti  afla pe 5 si 6 iunie, de la 20.30.  

Petale de trandafir, foite de aur si ciocolata delicioasa. Un desert-capodopera de Tudor Constantinescu

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni