• Emisiuni
  • MasterChef
  • MasterChef la inaltime! Proba la peste 8.000 de metri altitudine, in premiera

MasterChef la inaltime! Proba la peste 8.000 de metri altitudine, in premiera

MasterChef la inaltime! Proba la peste 8.000 de metri altitudine, in premiera

MasterChef, cel mai bun show culinar din Romania a ridicat din nou standardele in divertisment. Editia de ieri seara a prezentat in premiera proba la inaltime ce a adus in fata televizoarelor peste 1.6 milioane de telespectatori care au urmarit evolutia concurentilor pe intreaga perioada de difuzare, iar minutul de maxima audienta de la 20:55 a strans aproximativ 2 milioane de romani in fata televizoarelor.

Editia difuzata marti a inregistrat 9.8 puncte de rating si 20.6% share in intervalul de difuzare 20:30 – 22:27, pe publicul comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Urmatorul post clasat a obtinut 5.9 puncte de rating si 12.4% share pe aceasta categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.2 puncte de rating si 13% share. Postul clasat pe locul doi a inregistrat o audienta medie de 7.1 puncte de rating si 12.7% share. 

La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data pe primul loc cu o audienta medie de 8.2 puncte de rating si 14.6% share, in timp ce locul secund a obtinut 7.1 puncte de rating si 12.7% share. 

Calatoria culinara a continuat cu probe in premiera si decizii transante

Emisiunea a inceput cu proba Cutia Misterelor, care i-a suprins pe concurenti prin ingredientele descoperite si care s-a dovedit a fi foarte dificila pentru vegetarieni: maruntaie, cap de porc, organe, limba sau ficat.

Cel care a reusit sa impresioneze juratii prin preparatul sau a fost Ciprian, devenind astfel singurul concurent din show care a castigat doua probe consecutiv. El a gatit pachetele chinezesti umplute cu inima, rinichi si creier, legume sotate, ardei in doua culori si sos de mango dulce-iute cu ghimbir si ardei rosu, preparat care a impresionat-o pe chef Patrizia. Ciprian a castigat dreptul de a fi capitan la urmatoarea proba si de a-si alege coechipierii. 

Echipa lui Ciprian a fost formata din Tudor, Silviu, Mirabela, Alexandra, Odette si Isadora. Tot Ciprian a avut avantajul de a alege capitanul echipei concurente, numindu-l pe Petrica. Acesta i-a ales pe Rasty, Siserman, Andreea, Particia, Tavi si Lambrino sa-i fie alaturi. 

Urmatoarea proba a fost o premiera la MasterChef Romania. Concurentii au fost nevoiti sa gatesca la sol un meniu demn de business class pentru pasagerii zborului Bucuresti-Bruxelles, intr-o bucatarie a unei companii de catering pentru zboruri internationale. Chef Bogdan Octavian, cel care se ocupa de catering-ul pentru clasa business le-a tinut un mic training concurentilor si i-a supravegheat in timpul prepararii. Astfel, concurentii au aflat ca regulile pentru a gati la o companie de catering aeriana sunt foarte stricte: ingredientele nu au voie sa intre in contact, iar felurile de mancare scoase din cuptor intra imediat la racitor pentru o racire brusca, astfel incat sa nu dezvolte bacterii. 

Echipa albastra, condusa de Ciprian, a gatit salata de caracatita, friptura de vita la cuptor cu cuscus si cheese cake. Echipa rosie condusa de Petrica a gatit carpacio de vita, ton in crusta de nuci cu sparanghel, sos de pere si crema de mango cu branza pe blat crumble. 

Provocarea a venit dupa ce au terminat de gatit, fiind nevoiti sa aleaga cate doi membri din fiecare echipa pentru a servi mancarea la peste 8.000 de metri altitudine, pe parcursul zborului. Echipa albastra a ales sa ii trimita pe Silviu si Mirabela, iar cea rosie pe Lambrino si Andreea.

Proba in aer a fost castigata de echipa albastra, iar echipa rosie a intrat la testul sub presiune. 

Concurentii au trebuit sa gateasca desertul pregatit de invitatul special, Chef Ana Maria Consulea - artizanul deserturilor fabuloase. Ea a pregatit o tarta speciala de ciocolata cu trufe, iar concurentii au avut voie sa studieze preparatul si sa il guste inainte de a se apuca de gatit. 

Testul sub presiune s-a desfasurat in sistem de stafeta: toti concurentii intrati la test au fost impartiti in trei echipe de cate doi oameni: Lambrino si Tavi, Siserman si Andreea, Patricia si Petrica. In timp ce unul gatea, celalalt a stat pe margine si a dat sfaturi, apoi la fiecare interval de 15 minute au trebuit sa faca schimb.

Temerea lui Lambrino de la inceputul show-ului, aceea de a gati un desert, s-a adeverit. Nici unul dintre cei doi membri ai echipei formata din Tavi si Lambrino nu avea ca punct forte desertul, ceea ce le-a pus dificultati in indeplinirea cu succes a probei, iar juriul a decis ca cei doi sa paraseasca competitia MasterChef. 

Prinde gustul competitiei la PRO TV si descopera cum se vor descurca concurentii in fiecare luni si marti, de la 20:30!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni