• Emisiuni
  • MasterChef
  • Reteta Victoras Barbu: Somon si creveti cu spanac sote si piure de avocado

Reteta Victoras Barbu: Somon si creveti cu spanac sote si piure de avocado

Reteta Victoras Barbu: Somon si creveti cu spanac sote si piure de avocado

Victoras Barbu a primit sortul MasterChef datorita unui preparat apetisant: Somon si creveti cu spanac sote si piure de avocado. Afla reteta mai jos.

Ingrediente:

  • Somon file - 2-300 gr
  • Creveti Black Tiger - 2-3 bucati (intregi sau decorticati)
  • Unt - 300 gr
  • Ulei de masline - 150 ml
  • Lamaie - 2 bucati
  • Cimbrisor - 3 crengute
  • Usturoi - 1 capatana
  • Spanac - 500 gr (natur sau congelat)
  • Smantana lichida pentru gatit - 100 ml
  • Smantana lichida pentru frisca - 100 ml
  • Oua - 4 bucati
  • Avocado - 1 bucata (3-400gr)
  • Hrean - 100 gr (pasta sau natur)
  • Mustar - 30 gr
  • Sare de mare
  • Piper alb macinat
  • Germeni (ceapa,ridichi Rambo).

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Fileul de somon se transeaza la dimensiunea dorita,se indeparteaza burta si se scot oasele.Crevetii se curata,se scoate matul si se spala. Somonul si crevetii se pun apoi la marinat in zeama de la o lamaie, ulei de masline,cimbrisor si sare de mare pentru aproximativ 30 min. Dupa marinare, intr-o tigaie teflonata se frige pestele in putin ulei de masline in proportie de 75% pe partea cu pielea si in functie de optiunile avute se da la cuptor pentru 5-10 min sau se intoarce si se pregateste pana la final in tigaie. Separat intr-o alta tigaie crevetii se trag in unt, putina zeama de lamaie si usturoi pana prind culoarea specifica.

Spanacul se soteaza in ulei de masline,se condimenteaza dupa gust si dupa ce este scazut bine se adauga usturoiul zdrobit si putina smantana lichida.In cazul in care voi primii spanac natur il voi blancha si apoi il voi sota.

Pentru piureul de avocado voi folosi un fruct de aproximativ 300 gr caruia ii voi scoate samburele si ii voi inlatura coaja. Imediat dupa scoaterea samburelui si indepartarea cojii se pune in blender,se stropeste cu zeama de lamaie (pentru a nu oxide) si se adauga restul incredientelor necesare (usturoi, sare,piper alb maciant, ulei de masline). Se blendeaza pana capata consistenta necesara si se condimenteaza dupa gust daca este necesar.

Sosul olandez se face dupa tehnica cunoscuta (bain-marin,unt clarifiat). Pentru crema de hrean voi bate smantana lichida pentru frisca cu ajutorul mixerului de mana,apoi dupa ce aceasta capata consistenta necesara se adauga hreanul, mustarul,zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper alb macinat. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni