• Emisiuni
  • MasterChef
  • Concurentii MasterChef au gatit la cel mai impresionant castel gotic din Romania! Georgiana si Nea Marin au plecat acasa

Concurentii MasterChef au gatit la cel mai impresionant castel gotic din Romania! Georgiana si Nea Marin au plecat acasa

Concurentii MasterChef au gatit la cel mai impresionant castel gotic din Romania! Georgiana si Nea Marin au plecat acasa

Concurentii MasterChef au ajuns aseara intr-un loc de poveste: Castelul Corvinilor din Hunedoara. Probele pline de adrenalina ale celui mai intens cooking show din Romania au fost urmarite de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel national pe intreg intervalul de difuzare, 20:30 - 22:32. Minutul de aur, de la 20:58, a reunit peste 1.7 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, MasterChef a fost lider de audienta, obtinand 10.6 puncte de rating si 25.1% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 7.6 puncte de rating si 18.1% share.

Editia de aseara a debutat cu proba cutia misterelor sau cutia deserturilor, dupa cum au denumit-o o parte dintre concurenti. Acestia au fost provocati sa realizeze un cheesecake doar cu ingredientele descoperite sub cutie. Timp de 75 de minute, concurentii s-au intrecut in crearea unui cheesecake desavarsit, cu un gust cat mai original si cu un plating cat mai atragator. Desi in aparenta s-a anuntat o proba simpla, rezultatul a fost surprinzator: multe dintre preparate nu erau deloc aspectuoase, avand multe elemente gresite in compozitie. Creme taiate, plating-uri dezordonate si ingrediente in plus au fost doar cateva dintre cele mai frecvente greseli ale concurentilor. Totusi, Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean au identificat si concurenti care au realizat preparate surprinzatoare. Primele trei pozitii ale clasamentului primei probe au fost ocupate de baieti, Andrei, Claudiu si Liviu reusind sa-i incante pe cei trei Chefi cu cheesecake-urile create. Castigatorul detasat, din punct de vedere al voturilor, a fost Claudiu, primind 3 voturi de la jurati. 

Concurentii MasterChef si-au ascutit sabiile culinare intr-o proba medievala

Castigarea primei probe a editiei de luni i-a oferit lui Claudiu avantajul de a alege capitanul echipei adverse intr-o proba in deplasare spectaculoasa! Echipele conduse de Andrei si Claudiu s-au luptat intr-o locatie fascinanta: Castelul Corvinilor din Hunedoara, un loc cu incarcatura istorica, plin de legende. Concurentii MasterChef au purtat o adevarata lupta culinara pe aceste meleaguri, de aceasta data pentru cel mai ravnit trofeu culinar. 

Din pacate pentru Georgiana, o accidentare care i-a cauzat o ruptura musculara nu i-a permis participarea la turnirul culinar de legenda, aceasta luand decizia de a parasi competitia MasterChef. 

Cei doi capitani de echipa au avut de ales dintre 13 concurenti ramasi in lupta pentru trofeul MasterChef. Fiind in numar impar, unul dintre concurenti a avut rolul de a ajuta ambele echipe cu spalatul alimentelor sau cu debarasarea bancurilor de lucru, fara a avea voie sa gateasca. Mai mult decat atat, acesta a intrat automat la testul sub presiune. Omul bun la toate a fost Avram, care a facut fata cu brio tuturor solicitarilor. Avantajele lui Claudiu nu s-au oprit aici, dupa formarea echipelor acesta avand posibilitatea de a inlocui doi dintre componentii echipei sale, cu doi dintre componentii echipei adverse. Acesta nu a dorit sa profite de avantaj, considerand ca echipa formata este suficient de puternica.   

Pe baza unei harti, capitanii celor doua echipe au fost provocati sa descopere meniurile medievale ascunse in castel. Cu un minut avans in fata lui Andrei, Catalin a fost primul care a descoperit meniul format din rata coapta pe turta de malai, vitel cu dovleac copt, sfecla coapta cu seminte de fenicul si gogosi umplute cu branza si dulceata de afine. Meniul echipei adverse a fost compus din preparate precum pastrav cu cartofi zdrobiti cu ceapa si patrunjel, curcan cu orez pilaf si papanasi cu smantana si dulceata de visine. Cele doua echipe au avut la dispozitie trei ore pentru a gati pentru 200 de invitati. Caldura, stresul si adrenalina au fost ingredientele principale ale probei. Acestea si-au pus amprenta pe concurenti, o parte dintre acestia fiind extenuati pe parcursul probei. La finalul turnirului culinar, in urma voturilor primite, echipa rosie, condusa de Claudiu, a castigat!

Editia de luni s-a incheiat cu un test sub presiune la care au participat componentii echipei albastre. Andrei, capitanul echipei, a avut sarcina de a nominaliza un camard care nu s-a descurcat bine in proba din deplasare. La randul sau, cel nominalizat trebuia sa numeasca un alt concurent cu rezultate slabe in proba precedenta. Lantul de nominalizari a fost deschis de Andrei, care a ales-o pe Kiki. Jocul a continuat cu nominalizarea lui Nea Marin, a Claudiei si a lui Andrei. La aceasta proba, capitanul s-a scufundat odata cu nava, spre deosebire de Avram care a fost salvat de Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean pentru rezultatele satisfacatoare din proba de la Castelul Corvinilor. 

Testul sub presiune i-a provocat pe cei cinci participanti la ruleta culinara, care cuprindea doua elemente cheie: ingredientul principal si cateva nume de tari. Farfuria concurentilor a trebuit sa tina cont de ingredientul care trebuia scos in evidenta in conformitate cu specificul tarii alese. Pentru Andra si Claudia, norocul a adus pestele, gatit in doua stiluri diferite: libanez, respectiv thailandez. Desi si-a dorit cu ardoare ca ruleta culinara sa-i ofere sansa de a gati un preparat din Grecia natala, norocul nu a fost de partea lui Kiki care a avut de pregatit pui in stil italienesc. La fel ca si Kiki, Nea Marin a avut de gatit mancarea tot in stil italienesc, ingredientul vedeta fiind vita. Roata norocului i-a adus lui Andrei sansa de a se salva cu un preparat din peste in stil libanez, la fel ca Andra. 

Timp de 60 de minute, concurentii au incercat sa creeze preparate desavarsite care sa-i poarte pe Chefi intr-o calatorie culinara in Thailanda, tara zambetelor, pe taramuri orientale in indepartatul Liban sau pe teritoriul preparatelor fine, in Italia. Chiftelutele de dorada cu humus si vinete coapte ale Andrei nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, fiind criticate de catre Chefi, atat din punct de vedere al aspectului, cat si al gustului. Supa de peste thailandeza a Claudiei a fost lipsita de sare si de consistenta, dupa cum au marturisit juratii. Nici preparatul lui Kiki nu i-a impresionat pe jurati, acestia admirand faptul ca aceasta a gatit corect toate alimentele componente din farfurie. T-bone-ul lui Nea Marin a fost aspru criticat de Chefi, preparatul acestuia neavand nicio legatura cu bucataria italieneasca. Gustul autentic si executia impecabila ale preparatului lui Andrei i-au adus salvarea de la eliminare. La finalul probei, Kiki a fost desemnata de jurati concurentul care s-a descurcat cel mai bine. La polul opus s-a situat Nea Marin, care a parasit aseara competitia MasterChef. 

14 concurenti au ramas in lupta pentru marele titlu MasterChef si premiul de 50.000 de euro! Competitia continua cu noi probe de foc, in care concurentii isi vor demonstra maiestria in bucatarie: o noua proba de cutia misterelor ii va surprinde pe concurenti cu niste invitati de seama, precum si un test de inventivitate unde concurentii vor fi provocati sa gateasca niste specii inedite de peste!

MasterChef - Prinde gustul competitiei, in fiecare luni si marti, de la 20:30, numai la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni