• Emisiuni
  • MasterChef
  • Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man s-au prezentat in fata juriului MasterChef!

Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man s-au prezentat in fata juriului MasterChef!

Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man s-au prezentat in fata juriului MasterChef!

MasterChef a debutat aseara cu o proba inedita: concurentii au gatit alaturi de Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man. Competitia culinara a fost urmarita de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:30 - 22:36. Minutul de aur, de la 21:04, a inregistrat peste 1.7 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, MasterChef a fost lider de audienta, obtinand 9.6 puncte de rating si 23.1% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 7.2 puncte de rating si 17.4% share.

Editia de aseara a debutat cu o noua proba cutia misterelor. Cei 10 concurenti ramasi in competitia pentru marele titlu culinar au fost grupati in echipe de cate 2 persoane. Sub cutia misterelor, echipele au descoperit pozele invitatilor surpriza ai acestei probe. Echipele astfel formate au fost: Ana Maria, Tudor si Deea Ibacka; Claudia, Florin si Florin Busuioc; Anuta, Claudia si Ruby; Andrei, Iulian si Dorian Popa; Adriana, Liviu si Pacha Man. Echipele au avut de pregatit un meniu complet: aperitiv, fel principal si desert. Doua dintre preparate au fost gatite de catre cei trei membri ai echipei, cel de al treilea preparat fiind gatit integral de vedeta echipei. Daca Florin Busuioc a realizat un piept de porc in stil asiatic caramelizat, cu crevete in teriyaki, Deea Ibacka a ales sa gateasca terina de fructe de mare cu crusta de ou si parmezan, sos pesto si icre rosii. Dorian Popa a gatit un preparat care avea la baza creveti si somon, in timp ce Ruby a pregatit noodles cu pui, aromatizat cu grapefruit, fistic, ardei in 3 culori, dovlecel si praz. Dintre preparatele gatite de Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man, vita cu praz pregatita de cel din urma a primit cele mai multe aprecieri din partea Chefilor.

Echipa care a impresionat prin aspectul preparatelor a fost cea formata din Adriana si Liviu, care au gatit alaturi de Pacha Man. Alaturi de acestia, echipa formata din Claudia si Florin, ajutati de Florin Busuioc, a fost chemata de Chefi la jurizarea gustului. Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean au declarat castigatoare cea de-a doua echipa, Claudia si Florin, care a impresionat prin unicitate, dar si prin gustul redat.

La cea de a doua proba au participat doar 8 concurenti, Claudia si Florin avand imunitate. In cadrul probei de creativitate, concurentii au avut la dispozitie un cos plin de ingrediente care puteau fi utilizate atat la prepararea unui fel principal, cat si la antreuri sau deserturi. A lipsit insa un singur ingredient: vinul! Concurentii au avut de ales sortimentul de vin care a reprezentat si elementul central al probei, acesta trebuind sa se imbine perfect cu preparatul.

Claudia si Florin au avut avantajul de a schimba sortimentul de vin ales de doi dintre concurenti din crama MasterChef. Liviu si Andrei au fost cei vizati, vinurile alese fiind schimbate la polul opus: daca optiunea initiala a fost vinul dulce, alb, vinul cu care au avut de gatit a fost cel sec, rosu. Ingredientele puse la dispozitie concurentilor le permiteau acestora sa gateasca minim 30 de preparate diferite. Totusi, Chef Foa a remarcat ca numarul ideilor privind preparatele alese este mult mai mic, majoritatea concurentilor optand pentru a gati, ca garnitura, pere in vin. Liviu, Anuta, Andrei, Claudiu si Tudor au reusit totusi sa depaseasca momentele tensionate si sa cucereasca papilele gustative ale Chefilor cu preparatele lor. In schimb, Ana Maria, Iulian si Adriana au fost desemnati sa participe la testul sub presiune, alaturi de un invitat surpriza!

Chef Razvan Exarhu a fost invitatul surpriza al testului sub presiune MasterChef. Acesta a gatit un preparat, simplu in aparenta, dar destul de amplu in ceea ce priveste tehnicile de preparare: biban cu conopida in trei feluri si pesto de patrunjel. Adriana, Ana Maria si Iulian au avut la dispozitie monitoare pe care au putut urmari pas cu pas modul de gatire propus de invitat. Desi au avut acest avantaj, sincronizarea cu pasii executati de Chef Razvan Exarhu nu a fost tocmai usor de realizat. Niciunul dintre cei trei concurenti nu a reusit sa respecte intocmai preparatul pregatit de Razvan Exarhu. Iulian a fost cel care a gresit cel mai mult in ceea ce priveste elementele care compuneau farfuria, fiind singurul care a omis sa puna pe farfuria prezentata Chefilor unul dintre ingredientele principale ale dish-ului. 

Iulian a parasit competitia MasterChef! Doar 9 concurenti au mai ramas in lupta pentru marele titlu MasterChef si premiul de 50.000 de euro! 

In aceasta saptamana, competitia MasterChef continua cu noi probe spectaculoase, miercuri, de la 20:30, numai la PRO TV!

MasterChef - Prinde gustul competitiei!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni