• Emisiuni
  • Pariu cu viata
  • O lectie de iubire si prietenie in "Pariu cu viata". Trupa LaLa Band il sustine pe Liviu in lupta cu boala

O lectie de iubire si prietenie in "Pariu cu viata". Trupa LaLa Band il sustine pe Liviu in lupta cu boala

O lectie de iubire si prietenie in "Pariu cu viata". Trupa LaLa Band il sustine pe Liviu in lupta cu boala

Perioada de trecere de la copilarie la adolescenta a tinerilor din LaLa Band ii pune pe acestia fata in fata cu experiente grele, care au menirea sa ii maturizeze si sa aprecieze viata la adevarata valoare. Astfel ca, episodul de luni, 3 decembrie, din “Pariu cu viata”, difuzat de la 20.30 la ProTV, va oferi o lectie de viata, de prietenie si de iubire atat celor din LaLa Band, cat si fanilor serialului.

Dupa ce este diagnosticat cu HIV, prietenii il incurajeaza pe Liviu sa fie puternic si sa nu se dea batut, ci sa lupte pentru viata lui pana la capat.

***

- A fi infectat cu HIV nu înseamnă ca eşti bolnav de SIDA. SIDA nu “se ia” dar “se ia” HIV.

 

La inceput, nu mai accepta nimic, nu accepta ajutorul nimanui. Gandul ca este bolnav il aduce in pragul disperarii. Se simte parasit si pustiit. El, care era un romantic incurabil, ajunge sa nu mai poata sa iubeasca, sa nu mai aiba puterea sa cante. Trece prin cele mai grele momente din viata lui. Ajunge sa faca lucruri pe care nimeni nu s-ar fi gandit vreodata ca le poate face. Este greu si costisitor emotional sa interpretezi asemenea stari. E un consum mare de energie si de sentimente, dar merita fiecare lacrima pe care o versi. Am trecut printr-o perioada de documentare de vreo luna, am citit articole pe intrenet si am vorbit cu specialist, am tratat cu multa responsabilitate.  Am stat si m-am intrebat care ar fi reactia mea daca as trece prin ce trece personajul meu. Nu stiu, cred ca as face la fel. Cred ca oricine ar face la fel”, povesteste Liviu Teodorescu.

Experientele prin care au trecut Anca si Vlad i-au maturizat, iar acum ei privesc viata cu alti ochi. De aceea, nu lasa ca traumele sa le umbreasca iubirea si fac tot ce le sta in putinta ca povestea lor de dragoste sa triumfe. Insa boala Ancai pare sa recidiveze, iar starea ei de sanatate ei sa fie din nou sub semnul intrebarii.

Criss si Vlad canta luni, de la 20.30, in “pariu cu viata”, la ProTV, primul lor single, “Cine esti?”, pe care l-au lansat in premiera la ProFM :

Este prima noastra piesa impreuna, compusa special pentru noi de Ionut Radu, impreuna cu fratele lui, Marius. Ionut chiar ne-a spus ca are o balada romantica pentru noi, ce se potriveste perfect vocilor noastre. Putem spune ca este intr-adevar cea mai frumoasa piesa romantica romaneasca si speram sa le placa si fanilor nostri”, spun Criss si Vlad.

Tot in episodul de luni, Sofia pune la cale o strategie prin care sa-l recastige pe Bubu, insa aceasta joaca ii naste “fluturi in stomac” in preajma altui baiat: “Cand s-a intors din America, Sofia a avut surpriza neplacuta de a-l vedea pe Bubu cu Doris. Desi a incercat sa-i explice lui Bubu ca s-a intors in tara pentru el, intre ei deja se produsese o ruptura foarte mare asa ca Sofia pune la cale o ultima incercare de a-l recuceri pe acesta, incercand   sa-l faca gelos cu Rafael. Din aceasta joaca s-a produs o scanteie intre Sofia si Rafael. Ce va urma, veti vedea in urmatoarele episoade din serial”, spune Gloria Melu.


***

 

- HIV (Human Immunodeficiency Virus) este un virus care penetrează în organism şi, în absenţa tratamentului adecvat, se multiplică, slăbeşte şi distruge sistemul imunitar, care este sistemul nostru de apărare împotriva infecțiilor din jurul nostru. 

- După 5-10 ani de infecţie, în absenţa tratamentului adecvat, organismul uman devine prea slab să se apere şi diferiţi germeni (bacterii, virusuri, paraziți, fungi) pot să se instaleze şi să fie foarte dăunători. În acest caz, persoana a devenit bolnavă de SIDA, derivat din franceză Syndrome de l‘ImmunoDéficience Acquise, ce înseamnă sindromul imunodeficienţei dobândite. SIDA este deci stadiul final al infecţiei cu HIV.

- Deși nu există la ora actuală în lume niciun tratament capabil să elimine HIV din organism, există tratamente specifice care pot să oprească înmulțirea HIV și ca urmare să restaureze imunitatea deteriorată.

- Datorită progreselor medicinei, am ajuns, şi în România, în situația ca o persoană infectată cu HIV, care are acces la medicaţia adecvată, urmează corect tratamentul prescris, are un mod de viață fără comportamente cu risc de a infecta și a fi infectat, să trăiască la fel de mult ca o persoană neinfectată şi, deloc de neglijat, aceasta în condiţiile unei bune calităţi a vieţii.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Pariu cu viata

Articole pentru emisiune Pariu cu viata

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni