• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Bailey este super catelusa de la "Romanii au talent" care A FASCINAT juriul! Afla cum a devenit vedeta la Balul Bobocilor

Bailey este super catelusa de la "Romanii au talent" care A FASCINAT juriul! Afla cum a devenit vedeta la Balul Bobocilor

Bailey este <span style="color:#f00;">super catelusa de la "Romanii au talent" </span>care A FASCINAT juriul! Afla cum a devenit vedeta la Balul Bobocilor

M-am nascut la data de 3 martie 1986, in localitatea Alba Iulia, judetul Alba din parintii Aurel si Ana, ambii provenind din Aiud, un oras apropiat capitalei judetului Alba.

Primii ani ai copilariei i-am petrecut in Alba Iulia alaturi de famile, vacantele fiind in totalitate dedicate Aiudului, care a fost de fapt orasul copilariei mele, deoarece majoritatea prietenilor mei se aflau acolo, iar rasfatul bunicilor nu putea fi comparat cu nimic altceva, ceea ce m-a facut sa iubesc foarte mult acest orasel.

Din pacate pentru mine (o mare iubitoare de animale inca de atunci), ambii bunici locuiau la bloc, prin urmare nu aveau animale. Probabil din acest motiv mi-am creat o obsesie pentru cainii vagabonzi, umbland pe strazi si adunand maidanezi, pe care ii ingrijeam si hraneam laga bloc, stresand astfel fara sa vreau vecinii.






In timpul facultatii am inceput sa practic dresajul de companie, initial ca un hobby, apoi ca o mica sursa de venit, ajutand oamenii in problemele pe care le intampinau cu patrupedele lor. In anul IV cineva m-a contactat deoarece se confrunta cu probleme mari cu privire la proaspatul lui caine, femela rasa beagle, in varsta de 3 luni, care ii distrusese apartamentul, rozandu-i peretii si intreaga colectie de pantofi. Persoana respectiva decisese sa renoveze apartamentul si nu stia ce sa faca cu cainele pe care, se pare, nu era pregatit sa il creasca.

Atunci am primit-o pe Bailey, o fetita foarte inteligenta, care insa isi folosea inteligenta intr-un mod distructiv creandu-mi si mie o serie de probleme la inceput. A ros papucii colegei mele de apartament, canapeaua mamei, multe lucruri din curtea vecinilor in care avea acces, fara a socoti stricaciunile pe care mi le-a facut mie, deoarece acestea contau mai putin.

Pana la urma cu multa rabdare Bailey a invatat sa se comporte acceptabil, apoi bine si intr-un final s-a dovedit a fi o eleva tot mai buna, invatand diverse trucuri pe care alti catei nu reuseau sa le execute si impresionand astfel persoanele din jur, fapt ce ne-a adus tot mai multa "faima". A devenit o mascota a casei in care locuiam, prietenii venind uneori doar ca sa vada ce a mai invatat nou. Fiind o rasa de caine de vanatoare este destul de incapatanata si greu de controlat, dar cu multa rabdare reusim sa ne intelegem si sa ajungem la un consens.

Tot in timpul facultatii mi-am dedicat timpul si altor hobby-uri, mergand la un curs de percutie in urma caruia am decis sa ma mut in chirie la o casa si sa imi cumpar un set de tobe, astfel pentru o perioada de timp o alta atractie a casei mele pe langa catelusa Bailey era bateria la care toti prietenii doreau sa cante. Am facut si un curs de fotografie digitala obtinand un atestat si dedicandu-mi destul de mult timp surprinderii lumii inconjuratoare in diverse fotografii. Am participat in acea perioada si la un concurs de fotografie in cadrul facultatii, denumit "Universitatea ta in imagini", la care am castigat premiul II si alte expozitii de fotografie realizate de Asociatia Art Image din Cluj.



Am continuat sa petrec timp in natura alaturi de Organizatia Club Montan Apuseni, incercand sa inlocuiesc activitatile pe care le realizam acasa cu prietenii din Organizatia Cercetasii Romaniei, dar am realizat in scurt timp ca nu voi putea retrai momentele petrecute acolo in adolescenta, prin urmare cu timpul am incetat sa mai merg.

In anul 6 am participat cu catelusa Bailey la balul bobocilor cu un numar de Dog Dancing, un sport pentru caini si proprietarii lor, bazat pe realizarea unei legaturi armonioase intre executarea unor comenzi si o anumita piesa muzicala., un fel de dans al cainelui si proprietarul acestuia, in care se urmareste complexitatea comenzilor, modul de executare al acestora, capacitatile cainelui, talentul coregrafic al proprietarului si altele. Dupa balul bobocilor am fost invitata la un concurs local realizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, pentru toti studentii din Cluj, concurs intitulat "Studentii au talent" la care am obtinut premiul de popularitate si in urma caruia au urmat cateva aparitii televizate si interviuri pentru ziarele locale.

De asemenea am participat la expozitiile de caini realizate de Asociatia Chinologica Napoca din Cluj Napoca cu diverse demonstratii de dresaj, bazate in special pe dog dancing. Acesta a fost inceputul numarului nostru de dresaj. Imediat dupa balul bobocilor la care participasem am inceput sa caut tot mai multe informatii despre acest sport si sa lucrez mai mult cu catelusa, am urmarit diverse concursuri din strainatate pentru a ma inspira si a invata cate ceva si am ajuns la ceea ce se poate vedea. Din pacate caracteristicile rasei beagle nu sunt unele favorabile pentru acest sport, fiind o rasa creata pentru vanatoare, idependenta si inebunita dupa mirosuri, prin urmare este destul de greu de lucrat cu ea, dar incercam sa dam tot ce putem mai bun si speram sa realizam ceva unic.


Din anul 2010 pana in prezent am lucrat la o pensiune de caini, unde si locuiesc momentan, ceea ce face ca cea mai mare parte a timpului sa o petrec printre caini, lucru pe care mi l-am dorit toata viata. Am realizat si aici foarte multe lucruri cu privire la comportamentul acestor animale reusind astfel sa le inteleg tot mai mult. In cadrul pensiunii ma ocup atat cu dresajul si socializarea cat si cu ingrijirea exeplarelor de caini cazate aici pe perioada concediilor proprietarilor si nu numai. De asemenea detin 3 exemplare de caini, Bailey femela de beagle si inca doua femele de labrador.

Recent, in noiembrie 2010 Bailey a fatat 7 pui, la scurt timp dupa participarea la prima preselectie de la Romanii au talent. Toti puii au fost sanatosi si sunt acum la noii lor stapani, iar Bailey isi poate relua activitatea. Speram sa reusim impreuna sa creem un numar special, care sa motiveze si alte persoane detinatoare de caini sa se intereseze mai mult de acest sport si sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna cu prietenii lor patrupezi. Poate pe viitor va ajunge si Romania una dintre tarile in care acest sport este practicat de o mare parte a proprietarilor de caini si astfel se vor putea organiza si la noi concursuri nationale in care acesti oameni sa isi poata demonstra realizarile.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni