• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Anna Senger & Licia, interviu în oglindă: „Să cânți la 2 piane e ca și cum ai avea doi bărbați"

Anna Senger & Licia, interviu în oglindă: „Să cânți la 2 piane e ca și cum ai avea doi bărbați"

Anna Senger & Licia, interviu în oglindă: „Să cânți la 2 piane e ca și cum ai avea doi bărbați"

Anna Senger are 31 de ani, e din Israel și i-a impresionat pe jurații de la „Românii au talent” cu un număr de excepție, la pian. 

Licia, personajul pe care îl interpretează pe scenă, are 92 de ani și e pianistă, iar Anna spune că e „moștenire” de la mama ei. Cu personajul Licia a fost prin Statele Unite, Europa si în țara în care s-a născut, Lituania.

„Licia e moștenire de la mama. Tatăl meu biologic este, de asemenea, actor și cântăreț de operă. Mama mea cânta puțin la pian și în corul ei. Bunica mea a cântat la pian până la Holocaust, până la 9 ani, cred.”, spune ea. 

Mai jos un interviu mai altfel, în oglindă, cu Anna și cu Licia, personajul pe care îl interpretează.


Ce înseamnă noțiunea de „talent” pentru tine? 

Anna Senger: Este speranța și visul meu de a lăsa ceva în urma mea în această lume, să creez un alt limbaj al performanței, să fac inimile oamenilor să radă, să plângă și să inspire oamenii să facă dragoste cu arta.

Licia: Este toată viață mea. Pianul meu este iubitul meu, muzicA este Dumnezeul meu. Viața trebuie să respire și să trăiască prin intermediul muzicii clasice, chiar și atunci când voi muri, tot voi cânta.


Cine ți-a fost profesor de pian?

Anna Senger: Mama m-a învățat notele muzicale când aveam 4 ani, apoi am avut un profesor până la 7 ani și apoi am întâlnit-o pe Luisa Yoffe, legendarul meu profesor de pian cu care am făcut ore până am mers la Juilliard-B.A., la vârsta de 20 de ani. 

Licia: Mama mi-a fost profesor. Ea a pus bazele studiilor mele și foarte repede am început un drum frumos împreună cu pianul meu.

 Crezi că ai putea câștiga „Românii au talent”? 

Anna Senger: OMG! Mi-aș dori tare mult, aș fi foarte, foarte, foarte fericită, dar nu știu dacă am vreo șansă. Sunt atâția oameni talentați în lume, sunt uimită de fiecare dată când văd un talent nou. Nu pot decât să visez să fiu vizibilă.

Licia: Desigur! NU EXISTĂ NIMIC MAI BUN DECÂT MUZICA DE PIAN!

Mai jos poți urmări numărul Annei / Liciei din audiții:


Dacă ai câștiga cei 120,000 euro ce ai face cu ei?

Anna Senger: I-aș păstra să ne luăm o casă pentru mine și soțul meu. O vom folosi, de asemenea, pentru artă și muzică și, dacă mai rămâne ceva, o să îi ținem până vom fi bătrâni. Arta este o profesie dificilă pentru existență.

Licia: În sfârșit aș cumpăra al treilea pian! Un pian mare-mare pe care aș putea să mănânc, pe care aș putea să dorm. Aș mai putea să organizez concerte frumoase și să călătoresc din loc în loc. 

Cel mai fericit moment al tău de până acum?

Anna Senger: Cel mai fericit moment a fost când Licia a descoperit că poate să cânte la 2 piane. Este ca și cum ai avea doi bărbați.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni