Românii au talent 2020: Alen Clay David, concurentul care a cântat în memoria soției sale

Alen Clay are 47 de ani, este din Bistrița Năsăud și are patru copii. 

Bunicul lui a fost evreu, scriitor de povești – de aici numele de David. Tatăl lui Alen călătorea foarte mult pe timpul comunismului și s-a gândit că Alen o să plece și el din România la un moment dat, așa că a decis să îi pună un prenume care să sune străin - a ales pentru el Alen Clay.

Alen are un fiu de 20 de ani, două fetițe gemene în vârstă de șapte ani și o altă fiică, pasionată și ea de muzică. Soția lui a decedat pe 10 septembrie anul trecut, de cancer mamar. Era în stadiul 4 când a aflat diagnosticul. Deși Alen a plecat cu ea în afara României să o trateze, nu a supraviețuit.

Alen cântă de la șapte ani. Tatăl lui a fost saxofonist, cânta jazz, și de la el moștenește pasiunea pentru muzică. Stilul pop îl reprezintă cel mai bine pe Alen. Știe să cânte și la pian – nivel avansat.

Este mândru că a reușit să cunoască artiști consacrați și să cânte cu ei. L-a întâlnit pe Haddaway, care cântă hit-ul What is love. Alen cânta într-un hotel, se întâmpla prin 2010. Alen nici măcar nu știa că este Haddaway. Artistul de culoare a venit la el, au cântat în jur de 45 de minute, și apoi i-a spus o frază care i-a rămas și acum în minte lui Alen: “By the way, I’m Haddaway!”. Alen i-a dat replica: “That’s okay, I’m Alen Clay!”.

Tot așa, când cânta într-un hotel din Koln, cei de la Scorpions au venit la Alen după ce l-au auzit cântând la pian. Cu basistul polonez de la Scorpions, Pawel Maciwoda, Alen a stat o noapte întreagă de vorbă, la acesta în cameră. Basistul i-a propus lui Alen să facă parte din trupa pe care el o are – Stirwater –, dar din păcate nu s-a concretizat nimic. 

Alen a fost plecat din România, cumulat, 22 de ani, cu contracte. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni