• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent, 26 aprilie. Cristian Mihai Mihăescu, un profesor de chitară dedicat folclorului autentic: „Mi se pare că sună din poveste”

Românii au talent, 26 aprilie. Cristian Mihai Mihăescu, un profesor de chitară dedicat folclorului autentic: „Mi se pare că sună din poveste”

Încă de când era copil a fost fascinat de muzică. Cu toate acestea, regimul lui Ceaușescu l-a forțat să urmeze o cale tehnică, așa că a studiat mecanica. Însă, după căderea regimului, Cristian și-a urmat pasiunea și a început să studieze chitara.

Gallery

​După absolvirea facultății, Cristian a devenit profesor de chitară clasică. În cei 27 de ani de predare, a devenit o figură cunoscută în Craiova, având ocazia să îndrume nenumărate generații de studenți.

În căutarea unui mod de a lăsa o moștenire durabilă, Cristian a fost atras de autenticitatea folclorului românesc. A decis să se dedice studiului și interpretării acestui gen muzical, dorind să contribuie la păstrarea și promovarea lui.

Deși a început să cânte vocal doar de un an, Cristian este dedicat misiunii sale. El este conștient că drumul său nu va fi ușor și nu se așteaptă să ajungă la un public larg imediat. Cu toate acestea, el ar fi încântat dacă măcar câțiva oameni ar lua act de existența și frumusețea folclorului autentic prin muzica sa.

„Mie mi s-a părut foarte frumoasă intenția, aceea de a promova autenticitatea, tradiționalul. În schimb, execuția nu mi se pare așa cum aș vrea eu să fie”, a spus Andra.

„La mine a ajuns intenția omului care a descoperit folclorul autentic. Vocal, mi se pare că sună din poveste, nu îl văd mai complicat. Mi-ați luat mințile, domnule profesor. Am văzut un moment de pasionat”, a spus și Andi Moisescu.

„Apreciez mesajul din spatele prezenței pe scenă. De la mine aveți un „Da”, a spus Bobomete.

Vezi momentul și jurizarea în materialul VIDEO de mai sus. 

Ediția 13 este disponibilă în avans cu 7 zile pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni