• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent, 26 aprilie. Andreea Kiss a uimit juriul cu ideea sa inedită! Cum transformă deșeurile metalice în adevărate obiecte de artă

Românii au talent, 26 aprilie. Andreea Kiss a uimit juriul cu ideea sa inedită! Cum transformă deșeurile metalice în adevărate obiecte de artă

Andreea Kiss are 31 de ani, este din Ceaușu de Câmpie, Mureș și este un exemplu viu că talentul nu este întotdeauna moștenit, ci poate fi descoperit pe parcursul vieții.

Gallery

​În cazul ei, oțelul a fost un element constant, încă din copilărie, datorită tatălui ei, care era mecanic. După căsătorie, legătura ei cu metalul s-a intensificat, soțul ei fiind sudor.

În trecut, Andreea vedea deșeurile metalice ca pe niște obiecte inutile, pe care abia aștepta să le trimită la fier vechi. Astăzi, însă, acestea au devenit o sursă de inspirație pentru ea. Vede în ele potențialul de a fi salvate și transformate în creații unice. Atunci când vede un container plin de deșeuri, mintea ei începe să lucreze, imaginându-și cum ar putea modela aceste materiale pentru a le da o nouă viață.

Andreea a lucrat ca asistent farmacist, dar a ales să renunțe la acest domeniu după o discuție cu soțul ei. Acesta i-a sugerat să încerce să creeze mobilier metalic, o idee care a captivat-o și a îndrumat-o pe un nou drum profesional.

Viața ei nu a fost lipsită de greutăți. A trecut printr-o experiență profund traumatizantă când și-a pierdut fetița, pe Natașa, la doar 6 luni. Micuța suferea de o malformație cardiacă extrem de rară și, deși a trecut printr-o operație, nu a reușit să ajungă la a doua. Această pierdere a lăsat un gol imens în viața ei, dar a și motivat-o să găsească frumusețe și sens în lucrurile mărunte, cum ar fi deșeurile metalice pe care le transformă astăzi în artă.

Vezi momentul și jurizarea în materialul VIDEO de mai sus. 

Ediția 13 este disponibilă în avans cu 7 zile pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni