• Emisiuni
  • Vocea României
  • Tudor Chirilă: Problema cu succesul este, în zilele noastre, că e măsurat doar în bani

Tudor Chirilă: Problema cu succesul este, în zilele noastre, că e măsurat doar în bani

Tudor Chirilă: Problema cu succesul este, în zilele noastre, că e măsurat doar în bani

Tudor Chirilă, antrenorul de la Vocea României, crede că ideea de succes ar trebui redefinită, astfel încât recompensa financiară să nu conteze cel mai mult în carieră și viață.





Ce înseamnă, de fapt, succesul? Inspirați de campania Succes din România Nouă, creată de Ciuc, încercăm să găsim mereu alte definiții ale succesului. 

Acesta este locul unde timp de câteva săptămâni vom privi succesul dintr-un unghi nou, unul care vorbește despre ce e important pentru noi, pentru fiecare. Pentru că succesul este și despre călătorie, nu doar despre destinație, este despre fiecare moment și fiecare pas pe care îl faci pentru a-ți îndeplini visul. 

Succesul are definiții infinite, important este să îl exprimi pe cel care vorbește despre tine. Împreună vom redefini ideea de experiență, muzică sau artist “de succes”. Aici și acum, la Vocea României.

Tudor Chirilă, antrenorul de la ”Vocea României”, nu a renunțat niciodată la o provocare doar pentru că nu a existat și o recompensă.

Deși are o meserie în care succesul se măsoară în bani, artistul nu crede că, pentru el, aceasta este cea mai mare satisfacție. ”Pentru mine, banii nu sunt... recompensa. Mă gândesc că, în general, în meseriile noastre, recompensa cea mai mare e cea financiară. Asta e și problema cu succesul, în zilele noastre: că el este măsurat doar ca expresie financiară, de foarte multe ori, a unui obiectiv. Adică, dacă ai primit foarte mulți bani, ești successful. Dacă n-ai primit foarte mulți bani, nu ești. Ceea ce este total fals, pentru că este vorba despre cu totul altceva”. 

Tudor mărturisește că nu a renunțat niciodată doar pentru că provocarea era mai mare decât recompensa și explică și de ce. ”Pe chestie asta, n-am fi ajuns niciodată , noi, oamenii, pe Everest. 

Mi-a povestit cineva despre o carte a unui om care a ajuns pe Everest, o expediție care a fost tragică, la un moment dat, și spune că, în momentul în care a ajuns, a avut atât de puțin timp să fie acolo, sus... Cum ai ajuns, trebuie să înceapă coborârea la tabăra de bază și să nu te prindă noaptea acolo sau vremea... Că, pe Everest, la nivelul ăla, vremea se schimbă foarte des, așa că a trebuit să coboare imediat. 

Deci, pentru el, succesul... și-a dat seama că n-a fost când a înfipt steagul ăla, n-a putut să se bucure de faptul că era pe Everest. El a trebuit să se întoarcă imediat. Deci, probabil că succesul cu adevărat, pentru el, a fost cu vreo 10 metri înainte, când știa că... era clar că va fi acolo, sus. Deci, cam asta cred eu despre provocare versus recompensă”.

Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi. 

Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, povești, perspective altfel.  

Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României. Acesta este succesul din România Nouă.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni