• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Experiment în trafic: se ajunge mai repede cu mașina sau cu metroul? Care e concluzia lui Bogdan Ciudoiu și a lui Shurubel de la Vorbește lumea

Experiment în trafic: se ajunge mai repede cu mașina sau cu metroul? Care e concluzia lui Bogdan Ciudoiu și a lui Shurubel de la Vorbește lumea

Bucureștiul se situa anul trecut pe locul 8 în lume în topul celor mai aglomerate orașe. În Europa suntem pe 4. Din această cauză, pe parcursul unui an, locuitorii au pierdut câte 150 de ore în trafic din cauza aglomerației.

La Vorbește lumea, Bogdan Ciudoiu și Shurubel au făcut un experiment extrem de simpatic, dar și de util: cine ajunge mai repede pe aceeași destinație, un șofer sau cineva care alege metroul.

În acest caz, s-a ales ca traseu zona Piața Iancului, marcată de Metrou Piața Iancului, ca punct de start și zona Grivița, marcată de metroul Piața Grivița, ca punct de final. 

Bogdan Ciudoiu a plecat cu mașina, iar Shurubel cu metroul, iar reacțiile fiecăruia dintre ei sunt extrem de simpatice. Le vedeți în VIDEO atașat. 

Iată câteva dintre cele mai savuroase replici:

Bogdan Ciudou: "Bucureștiul, la ora asta, este ceva absolut fantastic. Sper să îi vină metroul la zece minute. (...) 33 de grade Celsius! A, mi-a apărut trafic delay (întârziere de trafic n.a.)"
Shurubel: Mamă, mamă, mamă, cât vreau să câștig cursa asta. (...)Ăsta e locul meu preferat din metrou. (...) Ce tare, că scria 4 minute și s-a schimbat într-un minut.

Concluzia a fost cât se poate de clară: Shurubel a ajuns cu mult timp înaintea colegului său și a avut timp să se cinstească și cu o porție de covrigi. 

Shurubel: Am plecat la două și 9 minute și acum, când am ajuns, este 2 și 31. (...) Ce m-am gândit, dacă tot avem atâta timp, mă duc că îmi iau un covrig, un suc, până vine Bogdănel...(...) Asta e în cinstea câștigătorului.(...) În săptămâna verde, metroul câștigă...Detașat, nu așa
Bogdan Ciudou: E trei fără 12 minute(...) În săptămâna verde, metroul câștigă...Detașat, nu așa!

​Din păcate pentru soferi, capitala e campioană când vine vorba despre statul în trafic. Orașul se află în top 10 la nivel mondial, iar un șofer pierde, în medie, în jur de o săptămână pe an captiv în aglomerație. Din fericire pentru mediu, tot mai multe persoane aleg transportul în comun.

Pe parcursul întregii săptămâni, la PRO TV suntem „PRO Verde” și vă prezentăm o serie de reportaje despre cum putem face mai bună lumea în care trăim.

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni