1.800 de oameni, blocați pe un vas de croazieră. Niciun port nu permite ambarcațiunii să tragă la mal

1.800 de oameni, blocați pe un vas de croazieră. Niciun port nu permite ambarcațiunii să tragă la mal
Citeste mai mult despre: vas de croaziera,
Autor: Dan Brumar
Data: 27 Martie 2020
Nu mai puțin de 1.800 de oameni, pasageri ai unui vas de croazieră, nu pot coborî pe uscat din cauza riscului pe care îl reprezintă. 138 dintre ei au simptome de Covid-19, iar 4 au murit.

Vasul Zaandam, al companiei Holland America Line, nu este primit în niciun port din cauza riscului de contagiune. Nu mai puțin de 138 de pasageri, din totalul celor 1.800, prezintă simptome de Covid-19, iar 4 au fost declarați decedați, scrie Business Insider.

Echipajul unui alt vas, MS Rotterdam, a fost trimis să intercepteze vasul de croazieră pentru a urca la bord kit-uri de testare și echipamente medicale. 

Cele două ambarcațiuni s-au întâlnit joi seară pe coasta Ecuadorului și, conform unui mesaj transmis publicației de unul dintre membrii echipajului de pe MS Rotterdam, pasagerii declarați sănătoși după testarea rapidă vor fi preluați la bord și duși la San Diego.

FOTO: hollandamerica.com

Vineri, un reprezentant al companiei Holland America Line a confirmat existența misiunii de salvare, prin transferul pasagerilor de pe Zaandam. Prioritate vor avea pasagerii cu vârsta peste 70 de ani.

Conform sursei citate, toate porturile din apropierea vasului aflat în pericol au fost închise din cauza riscului de răspândire a virusului.

The Guardian scrie că vasul plutește fără destinație după ce statul Chile a refuzat să-i permită accesul în portul San Antonio. Zaandam este unul dintre cele 10 vase de croazieră care au rămas în apele internaționale și cărora li se refuză accesul într-unul dintre porturile lumii. Ele transportă peste 10.000 de oameni.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Poţi susţine economia româneasca foarte simplu: comandă, din fotoliu, mancarea ta favorită

FULLSCREEN
1.800 de oameni, blocați pe un vas de croazieră. Niciun port nu permite ambarcațiunii să tragă la mal
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO