9 oameni au fost infectați cu coronavirus în timp ce se aflau la restaurant. Semnalul de alarmă tras de cercetători

9 oameni au fost infectați cu coronavirus în timp ce se aflau la restaurant. Semnalul de alarmă tras de cercetători
Data publicarii: 23 Aprilie 2020
Data actualizare: 24 Aprilie 2020
În urma unei analize realizată de cercetători din China, s-a stabilit că nouă oameni s-au infectat cu Covid-19 la restaurant.

Persoanele care s-au îmbolnăvit au stat una lângă cealaltă, iar răspândirea virsului a fost cauzată de aerul condiționat din restaurant.

În aceste condiții, specialiști atrag atenția că va fi nevoie de măsuri suplimentare de siguranță în locații de acest gen pentru a evita răspândirea virusului, precum reducerea capacității, limitarea timpului pe care oamenii îl petrec în restaurante, mărirea distanței dintre mese și îmbunătățirea sistemelor de ventilație. 

Potrivit cercetărilor realizate de specialiștii chinezi, picături virale de la o persoană asimptomatică s-ar fi răspândit prin sistemul de aer condiționat și ar fi afectat nouă persoane. Cu toate acestea, ceilalți 81 de oameni care se aflau în locație la momentul respectiv nu au pățit nimic, însă semnalul de alarmă rămâne important. 

”Pentru a preveni răspândirea coronavirusului în restaurante, se recomandă creșterea distanței dintre mese și îmbunătățirea sistemelor de ventilație”, au explicat specialiștii, potrivit Business Insider

Sursa focarului a fost o femeie de 63 de ani care a prezentat simptome mai târziu, iar apoi s-a confirmat infecția cu coronavirus. În următoarele două săptămâni s-au îmbolnăvit patru dintre rudele prezente la restaurant, dar și alți cinci oameni cu care nu a avut nicio conexiune în afară de acea întâlnire.

Vezi și: Cristina Joia - Portret din zaţ de cafea. #NefacemBine
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies