A murit Mitică Popescu. Marele actor avea 86 de ani

A murit Mitică Popescu. Marele actor avea 86 de ani
Citeste mai mult despre: Mitica Popescu, actor,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 03 Ianuarie 2023
Data actualizare: 03 Ianuarie 2023
Mitică Popescu a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală. Marele actor avea 86 de ani și suferea de probleme cardiace.

Actorul era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie. Informația despre decesul actorului a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din Capitală. Conform acestora, actorul avea probleme cardiace severe, potrivit stirileprotv.ro

Mitică Popescu, un nume mare al teatrului românesc

Actorul Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, în Bucureşti. În 1967, el a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti,  dar cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic.

A jucat și pe scena Teatrului Naţional ''Mihai Eminescu'' din Timişoara, dar şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

Cele mai cunoscute filme în care a jucat Mitică Popescu

Memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul ''Moromeţii'', de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Filmul Mormeții poate fi urmărit și pe VOYO. Un alt rol de referinţă este cel din filmul ''Vânătoarea de vulpi'' (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ''Nişte ţărani'' de Dinu Săraru. 

Sursa: stirileprotv.roVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!