A murit Prințul Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață la Castelul Windsor

A murit Prințul Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață la Castelul Windsor
FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Aprilie 2021
Data actualizare: 09 Aprilie 2021
Prințul Philip, care i-a fost soț Reginei vreme de 73 de ani, a murit la vârsta de 99 de ani. Decesul său a fost confirmat de Casa Regală.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a, care s-a confruntat cu probleme cardiace la începutul acestui an, s-a stins din viață la Castelul Windsor. Prințul Philip avea 99 de ani. Într-o declarație publică, reprezentanții Palatului Buckingham și-au exprimat tristețea pentru dispariția sa.

Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume în doliu pentru pierderea sa”, se arată în declarația citată dde The Sun.

Prințul Philip a petrecut două săptămâni în spitalul King Edward VII din Londra, după care a fost transferat la spitalul St Bartholomew, unde a fost tratat pentru o infecție. 

La 16 martie, ducele a fost externat și s-a raportat că se simte bine și că este într-o stare emoțională bună. În luna iunie a acestui an, Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani.

Reacția Reginei Elisabeta a II-a

La scurt timp după anunțul decesului, Regina a distribuit o fotografie cu soțul ei în haină militară, alături de un mesaj dureros: „Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor”.

Ce se va întâmpla după moartea Prințului Philip

Conform The Mirror, Prințul Philip și-a exprimat dorința de a avea o ceremonie de înmormântare mai simplă.

Reporterul regal Zahra Mulroy a explicat: „Prințul are dreptul la o înmormântare demnă de un șef de stat, dar acesta și-a exprimat preferința pentru ceva un pic mai simplu - și s-a implicat îndeaproape în aranjamentele de înmormântare, care sunt coordonate de Palatul Buckingham”.

Aceasta a adăugat: „În loc să fie depus la Westminster Abbey, se pare că trupul neînsuflețit al Ducelui va fi depus la St James’ Palace, acolo unde a fost și sicriul Dianei, pentru câteva zile, înainte de înmormântarea ei, în 1997. Publicul nu va putea să-l vădă”.

Cine a fost Prințul Philip

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, s-a născut în Grecia la 10 iunie 1921. Familia sa a fost gonită și exilată din țară pe când el era copil. A fost educat în Franța, Germania și Marea Britanie și s-a înrolat în Forțele Navale Regale în 1939.

A cunoscut-o pe actuala Regină a Marii Britanii în 1934, pe când avea 13 ani. La întoarcerea din război, a primit permisiunea Regelui George al VI-lea de a se căsători cu fiica sa, Prințesa Elisabeta de atunci.

Nunta a avut loc la 20 noiembrie 1947, nu înainte ca Philip să renunțe la toate titlurile și distincțiile primite de la familia sa cu origini grecești și daneze.

În 1952, când soția sa a devenit Regină, Philip avea rang de comandor. Abia în 1957 a primit titlul de Prinț al Regatului Unit al Marii Britanii și Iralndei de Nord.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a au împreună 4 copii: Charles - Prinț de Wales, Anne - Prințesă Regală, Prințul Andrew - Duce de York și Prințul Edward - Earl of Wessex.  


Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Miliția Modei cu Costi Diță: „Salma Hayek îmi dă senzația de bombă cu ceas!”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!