A supraviețuit Holocaustului, dar a murit călcat de un BMW. Cine e Jack Mikulincer

A supraviețuit Holocaustului, dar a murit călcat de un BMW. Cine e Jack Mikulincer
Jack Mikulincer avea 99 de ani. FOTO: CBS New York YouTube
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Februarie 2022
Data actualizare: 08 Februarie 2022
Un bărbat de 99 de ani, supraviețuitor al Holocaustului și al războiului de independență al Israelului, a fost lovit de un BMW pe o trecere de pietoni din New York. Jack Mikulincer se îndrepta spre sinagogă, însoțit de prietenul său de-o viață Jehuda Lindenblatt.

Accidentul s-a petrecut în weekend, într-o intersecție din Brooklyn, New York. Jack Mikulincer (99 de ani) se deplasa spre sinagogă în scaunul său rulant, când un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani l-a lovit în plin.

Eram la circa un metru distanță. Dacă mașina ar fi înaintat ceva mai mult, eu nu aș mai fi fost acum aici”, a spus prietenul său pentru CBS New York.

Șoferul a rămas la locul accidentului, însă nu a fost încă acuzat de vreo infracțiune.

Încă nu-mi vine să cred că n-o să-l mai văd niciodată”, a declarat Elke Weiss, o nepoată a victimei, conform New York Times.

Jack Mikulincer era originar din fosta Cehoslovacie. El a scăpat din Armata ungară și s-a înrolat în Armata rusă în timpul celui de-l Doilea Război Mondial. Vorbea șapte limbi străine, abilitate pentru care a fost considerat extrem de util de către ruși. Ulterior s-a înrolat în Armata israeliană, unde a luptat pentru independența acestui stat.

În Israel și-a cunoscut soția, Frantiska, o supraviețuitoare a lagărului de la Auschwitz. Împreună s-au mutat la New York, unde au crescut două fete.

Fotografii: CBS New York YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies