Acești urși panda s-au împerecheat pentru prima dată în 10 ani, iar chinezii sunt în al nouălea cer

Acești urși panda s-au împerecheat pentru prima dată în 10 ani, iar chinezii sunt în al nouălea cer
Ying Ying și Le Le ar putea deveni părinți la vârta de... 14 ani. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 06 Aprilie 2020
Doi urși panda giganți sunt azi minunea parcului natural de distracții Ocean Park din Hong Kong. După luni întregi de agonie din cauza epidemiei de coronavirus, chinezii sunt convinși că o nouă viață va pune capăt suferinței lor.

Resposabilitate mare pe umerii lui Le Le, masculul, și Ying Ying, femela de urs panda de la Ocean Park Hong Kong. Oamenii își pun toate speranțele în ei, după ce animalele, ajunse de ani bui la maturitate, au reușit să se împerecheze pentru prima dată. 

El nu prea știa cum se face, ea era cam stresată, așa că să aibă urmași a fost pentru ei o provocare mare de tot.

Ying Ying și Le Le au ajuns în custodia parcului tematic din Hong Kong în anul 2007. Primele tentative de a da curs chemării naturale au avut loc în 2010, însă atunci nu ajunseseră la maturitate deplină. 

Faptul că s-au născut în captivitate le-a cam înmuiat instinctele sălbatice. Așa că au avut nevoie de „o mână de ajutor” umană pentru a înțelege cum se face.

Ce? Vorbiți cu noi? FOTO: Getty Images

Nu s-a prins nimic de ei. În 2015, Ying Ying și Le Le au intrat într-un program de „reproducere asistată”, în Wolong, Sichuan. Ying Ying a fost împerecheată cu mai mulți adulți panda din afara parcului, iar Le Le a donat material genetic pentru inseminarea artificială a altor femele, spun reprezentanții parcului.

Ying Ying a rămas gestantă, însă a pierdut sarcina la scurt timp. Scenariul s-a repetat în anii următori, lăsându-le îngrijitorilor un gust amar. Însă, vestea că cei doi parteneri de la Ocean Park din Hong Kong au reușit ceea ce spera toată lumea să se întâmple, i-a umplut pe toți de bucurie.

Succesul procesului de împerechere natrurală este o veste foarte bună pentru noi toți, fiindcă șansele de a avea o sarcină rezultată din împerechere naturală sunt mai mari decât în cazul insemninării artificiale”, a declarat Michael Boos, directorul executiv al parcului.

Ying Ying și Le Le au 14 ani fiecare și sunt una dintre atracțiile parcului tematic. Dacă sarcina e ok ar trebui să se vadă la începutul lunii iunie. Totuși, în cazul urșilor panda gigantici sarcina se confirmă cu 14-15 zile înainte de fătare.

Parcul tematic a fost închis încă din data de 26 ianuarie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 2: Daria Jane, transformarea

FULLSCREEN
Acești urși panda s-au împerecheat pentru prima dată în 10 ani, iar chinezii sunt în al nouălea cer
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO