Ahlam Albashir a făcut primele declarații! Terorista din piața Taksim, care a ucis 6 persoane, are 23 de ani

Ahlam Albashir a făcut primele declarații! Terorista din piața Taksim, care a ucis 6 persoane, are 23 de ani
Citeste mai mult despre: Ahlam Albashir, Istanbul, piata Taksim,
Data publicarii: 18 Noiembrie 2022
Data actualizare: 18 Noiembrie 2022
Duminică, pe data de 13 noiembrie, a avut loc o explozie puternică pe bulevardul pietonal Istiklal din Istanbul, în apropiere de Piața Taksim. Șase persoane au murit pe loc, iar alte 81 au fost rănite. Femeia-terorist care a pus bomba a fost găsită la scurt timp după, iar în timpul interogatoriului a făcut o serie de mărturisiri!

Președintele și vicepreședintele Turciei au numit incidentul din apropiere de Piața Tksim „un atac terorist”, iar Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba, a recunoscut la scurt timp după ce a fost prinsă că face parte din organizația PKK/PYD/YPG, care se află în regiunea Kobane, din nord-estul Siriei.

Bomba a fost lansată în jurul orei 16:13 aproape de un ghiveci de beton de pe pe bulevardul pietonal Istiklal, iar în urma impactului au murit șase persoane, printre care doi minori. Inițial au fost declarate 81 de persoane grav rănite.

„În timpul operațiunii, 46 de persoane au fost prinse și arestate și s-a constatat că persoana care a lăsat bomba s-a dus la o adresă din districtul Kucukcekmece”, potrivit unui comunicat al poliției turce.

În timpul interogatoriului, Ahlam Albashir a declarat că înainte de a acționa a fost instruită ca ofițer special de către organizația teroristă din care face parte. De asemenea, a mărturisit faptul că a primit ordin de a acționa de la sediul organizației PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria. 

Sursă foto: Profimedia

VEZI ȘI: Share în bucate cu Miss Wellington
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies